Уряд призначив нову главу Міністерства освіти

25 березня 2020, 17:31
Відомство очолила заступник колишнього міністра.
Любомира Мандзій
Любомира Мандзій стала в. о. міністра освіти / Фото: прес-служба Міністерства освіти

На засіданні Кабміну 25 березня було прийнято рішення призначити виконуючою обов'язки міністра освіти і науки України Любомиру Мандзій.

"Це дуже велика відповідальність. У зв'язку з пандемією коронавіруса і всеукраїнським карантином перед міністерством стоїть безліч невідкладних викликів і проблем. І найважливіше: ми не маємо часу на повільні рішення, нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого", - цитує прес-служба МОН новопризначеного міністра.

З вересня 2019 року Мандзій займала посаду заступника екс-міністра Міносвіти Анни Новосад. Також уряд звільнив з цієї посади іншого заступника Новосад - Юрія Полюховича, призначеного 10 березня.

відео дня

Як відомо, Мандзій народилася 10 травня 1973 року в селі Опака Львівської області. В 1995 році закінчила Львівський державний університет ім. Івана Франка за спеціальністю Географія. У 1998-2001 роках навчалася в аспірантурі вишу за спеціальністю Політичні інститути та процеси. Потім працювала на кафедрі політології філософського факультету університету ім. Франка. Пізніше очолювала департамент освіти і науки Львівської ОДА. З вересня 2019 року працювала заступником колишнього міністра Анни Новосад.

Нагадаємо, на цьому тижні українські школярі на канікулах, але вже сьогодні відомо, що 3 квітня ніхто в школу не йде - карантин продовжено до 24 квітня, і це стане серйозним викликом для Міністерства освіти.

Нагадаємо, раніше в Україні проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання знань перенесли на 4 і 11 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти