Чоловіків-українців чекає призов в армію: яких і якого віку

5 березня 2020, 01:52
Інформацію про призов озвучив заступник військового комісаріату Дніпропетровській області Сергій Полуциган.

Україна, призовники
Заклик стосуватиметься офіцерів запасу / facebook.com/petroporoshenko

В Україні планують розгорнути широкомасштабну кампанію по заклику в армію випускників (у віці до 43 років) військових кафедр вищих навчальних закладів.

З такою заявою виступив заступник військового комісаріату Дніпропетровській області Сергій Полуциган, повідомляє Обозрєватель. За його словами, у певних масштабах призов випускників військових кафедр почався ще в минулому році.

відео дня

Як стверджує Полуциган, такі люди в більшості своїй не ухиляються від призову.

"Це абсолютно різні категорії громадян щодо виконання військового обов'язку. Особи, які закінчили військові кафедри, це офіцери запасу. Вони свідомо пішли на військову підготовку. Це обов'язковий вид служби, вони не можуть відмовитися від нього", – розповів він.

За інформацією Полуцигана, в армії люди, які мають статус "офіцери запасу" прослужать півтора року. Причому всіх розподіляють на посади згідно з їх військовими званнями. Однак їх, на відміну від офіцерів ЗСУ-контрактників не відправляють в зону військового конфлікту.

Як заявляє заступник військкома, основна мета даного призову випускників військових кафедр – сформувати якісний офіцерський резерв

Нагадаємо, раніше заступник міністра оборони Олександр Поліщук розповів про те, що у військовому відомстві на даний момент відсутні плани остаточно відмови від призову на строкову службу. Крім того, за словами чиновника, у ВСУ у 2020-му заклик людей, які досягли 18-річного віку, буде здійснюватися строго на добровільній основі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти