"Економіка росте швидше, ніж у Європі": Гончарук виступив у Раді

21 лютого 2020, 12:58
Олексій Гончарук виступив у парламенті в рамках чергового звіту Кабміну перед нардепами.
Гончарук
Олексій Гончарук / УНІАН

Олексій Гончарук, виступаючи з парламентської трибуни під час розгляду звіту Кабміну, стверджував, що темпи зростання української економіки значно швидші, аніж у країнах Європи.

"Економіка продовжує рости. Продовжує зростати швидше, ніж в Європі. У 4 кварталі темпи зростання знизилися, це правда. Це викликано абсолютно об'єктивними факторами. Наприклад, у нас значно дешевший газ, ніж минулої зими. Наприклад, у нас набагато менше вироблено і спожито електроенергії, вона набагато дешевше, ніж минулої зими", - розповів прем'єр.

Гончарук також стверджує, що період жовтня-листопада 2019-го виявився украй негативним на зовнішніх ринках для продукції, виробленої українською промисловістю.

відео дня

"Ми припускали і розуміємо тенденції, які там відбуваються, і дуже зрозуміло, що потрібно робити з нашою економікою. На сьогодні, на жаль, наша економіка маленька. Вона становить 29 сотих відсотка від загального ВВП у світі. Вона відкрита, сировинна. Це означає, що для того, щоб рости, нам потрібні конкурентні переваги", - підсумував прем'єр.

Нагадаємо, раніше прем'єр Олексій Гончарук озвучив публічний дебют важливих змін у роботі українського уряду. Чиновник розповів, що в найближчим часом повинна з'явитися посада нового віце-прем'єра-міністра, який буде координатором економічного блоку Кабміну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти