Valve отримала штраф через регіональні ціни в Steam: чим це може обернутися

22 січня 2021, 18:12
Компанія не згодна з рішенням Єврокомісії та збирається оскаржити його.
Valve отримала штраф через регіональні ціни в Steam: чим це може обернутися
В ЄС оштрафували Valve і 5 видавців ігор на €7,8 млн / GameByte

Вищий орган виконавчої влади Європейського союзу (ЄС) визнав регіональні обмеження на продаж ігор порушенням законодавства.

Розслідування у даній справі почалося ще у 2017 році. Штрафи на загальну суму в 7,8 мільйона євро призначені Focus Home Interactive, ZeniMax, Valve, Koch Media, Capcom і Bandai Namco.

В окремих європейських країнах, наприклад, в Польщі, країнах Прибалтики, Угорщини, Румунії, ігри в Steam продавалися з прив'язкою до регіонів. А такі продажі порушують законодавство Європейського Союзу: його економічний простір вважається єдиним для всіх країн-учасниць, а користувачі не могли вибирати Регіон для того, щоб придбати гру за більш вигідною ціною.

відео дня

Компанії зобов'язані сплатити наступні суми:

  • Focus Home Interactive - 2,888 мільйона євро (сума знижена на 10%)
  • ZeniMax - 1,664 мільйона євро (сума знижена на 10%)
  • Valve-1,624 мільйона євро
  • Koch Media-977 тисяч євро (сума знижена на 10%)
  • Capcom-396 тисяч євро (сума знижена на 15%)
  • Bandai Namco-340 тисяч євро (сума знижена на 10%)

У кінцевому підсумку шести видавництвам призначили штраф на загальну суму в 7,8 мільйона євро. Всім, окрім Valve, суму штрафу знизили на 10-15% яка відмовилася від співпраці з владою. Так стверджує одна сторона, а сама Valve в коментарі журналу PC Gamer стверджує, що протягом усього розслідування співпрацювала з Єврокомісією і передавала їй потрібні докази. Крім того, компанія відзначає, що зняття регіональних обмежень призведе до підвищення цін на ігри в менш безнапасних країнах ЄС.

Хоч би що там було, на Valve в підсумку висить штраф в 1,6 мільйона євро. Компанія не згодна з рішенням Єврокомісії та збирається оскаржити його.

Valve отримала штраф через регіональні ціни в Steam: чим це може обернутися

Раніше в сервісі Steam відбувся реліз безкоштовної демоверсії мальовничого платформера під назвою Tukoni, створеного за мотивами однойменних книг української письменниці Оксани Були.

Гра, своєю чергою, стала реальністю завдяки Українському культурному фонду (УКФ), який виділив на розробку гри грант у розмірі 700 тисяч гривень. Авторами гри стали представники відразу декількох українських ігрових студій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти