Як поліпшити роботу вашого Wi-Fi – 6 перевірених способів

22 березня 2021, 23:30оновлено 24 березня 2021, 15:30
У даній замітці ми зібрали основні поради про те, як поліпшити роботу домашнього Wi-Fi.
Як поліпшити роботу вашого Wi-Fi – 6 перевірених способів
Як поліпшити роботу вашого Wi-Fi / УНІАН

Wi-Fi на сьогодні вважається одним з найпопулярніших способів доступу до Інтернету. Це зручно, практично і не вимагає особливих зусиль та коштів.

Але що робити, коли якість поширення, і як результат, швидкість завантаження починає просідати? Звичайно, поліпшити роботу Wi-Fi вручну. У даній замітці ми зібрали детальний і вичерпний список основних методів оптимізації домашньої бездротової мережі.

Перезавантажити роутер

Банально, скажіть ви, – але вкрай ефективно. Все тому, що в роботі маршутизатора, з часом можуть виникати програмні помилки. Це не пов'язано з неправильною експлуатацією або несправністю самого приладу. Найчастіше, баги можуть проявлятися самі собою і найпростішим та найшвидшим способом їх виправити – включити та вимкнути роутер.

відео дня

Сучасні роутери мають вбудовані функції, які дозволяють запрограмувати автоматичне перезавантаження за розкладом. Для цього знайдіть в налаштуваннях роутера відповідну властивість.

Використовуйте в приміщенні Wi-Fi репітер

Репітер – це спеціальний пристрій, який призначений для подальшого поширення бездротової мережі. Воно буквально повторює сигнал, через що діапазон вашого Wi-Fi стає більше. Використання такого девайса допоможе позбутися від проблеми, коли Wi-Fi погано працює у віддаленій від роутера кімнаті.

До того ж сам репітер досить доступний в плані ціни. Дозволити його зможе більшість користувачів.

Wi-fi
Принцип роботи Wi-Fi репітера / WiFiGid

Обмежте доступ додатків до Інтернету

Існують додатки, які споживають Інтернет навіть перебуваючи у фоновому режимі. До таких програм можна віднести торенти або інші платформи для шаринга та обміну даними. Так, відключення їх через непотрібність може в рази поліпшити якість бездротової мережі будинку.

Однак, варто враховувати, що деякі з таких додатків налаштовані на примусовий запуск разом з системою. Для того, щоб виправити цю проблему, необхідно прибрати такі програми з автозавантаження.

Змініть пароль від Wi-Fi

Виробники Wi-Fi роутерів використовують для своїх пристроїв одні й ті ж стандартні комбінації для захисту бездротової мережі. Вони широко відомі безлічі користувачів, а тому підібрати пароль до вашої домашньої мережі, якщо ви не змінили початкову комбінацію – дуже просто.

Тому, важливо після покупки й просто час від часу міняти код доступу, щоб заблокувати використання Вашого Wi-Fi сторонніми людьми. Як поміняти пароль на Wi-Fi роутері ми розповідали в одній з попередніх заміток.

Позбавтеся від можливих перешкод на шляху сигналів бездротової мережі

Інші пристрої, які використовуються в побуті, здатні перебивати сигнал Wi-Fi. Позбутися від усіх з них – неможливо і непрактично, оскільки жертвувати мікрохвильовкою заради якісного Інтернету не вигідно і не практично.

Для того, щоб виправити дану проблему, виберіть найбільш слушне місце для роутера. Знайти це місце можна за допомогою власного аналізу приміщення або використавши додаткове програмне забезпечення, яке шляхом перевірки сили сигналу в реально часу здатне підібрати оптимальне місце розташування вашого роутера.

Знайдіть кращий роутер

Ну й останнім способом в списку буде Заміна роутера на більш новіший. Технології не стоять на місці, а тому з кожним днем з'являється все більше і більше сучасних стандартів зв'язку, які є швидшим і надійнішим Однак, щоб використовувати такі, необхідно відповідні пристрої.

Виходячи з цього найрадикальніший і одночасно простий спосіб поліпшити роботу Wi-Fi – купити сучасний маршутизатор від відомого виробника.

Wi-fi
Wi-Fi роутери / AIN.ua

Раніше ми розповідали, як можна налаштувати роздачу Wi-Fi, не маючи маршрутизатора і використовуючи як точку доступу ноутбук або комп'ютер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти