Творці Hogwarts Legacy поділилися подробицями гри по Гаррі Поттеру

7 березня 2021, 20:59оновлено 24 березня 2021, 14:55
У Hogwarts Legacy буде можливість створити трансінклюзивного героя – вибрати голос, тіло і звернення незалежно один від одного.
Hogwarts Legacy
Стали відомі нові подробиці Hogwarts Legacy / Warner Bros.

Журналіст Джейсон Шрайер у свіжому матеріалі для Bloomberg розповів, що розробники Hogwarts Legacy, рольової гри у всесвіті "Гаррі Поттера" про школу чарівництва і магії, дозволять гравцям створити трансгендерного персонажа.

Після того як ви зліпите свого мага, вам запропонують вибрати шкільний гуртожиток, куди він відправиться, – для відьом або для чародіїв. Мовляв, ніяких обмежень.

За словами Шрайера, настільки неоднозначне рішення було прийнято на тлі скандальних висловлювань автора "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг, яку тепер багато хто вважає трансфобом. Висловлювання Роулінг нібито змусили розробників переживати за свій проєкт і вони захотіли зробити гру максимально інклюзивною.

Спочатку деякі менеджери чинили опір, але з часом пом'якшили свою позицію – в поточній версії гри редактор представляє можливість гравцям створити трансінклюзивного персонажа. Однак, Шрайер зазначає, що до релізу Hogwarts Legacy залишається як мінімум рік, тому щось може змінитися.

Нагадаємо, гра повинна була вийти цього року на PS5, PS4, Xbox Series, Xbox One і PC, однак прем'єра була відкладена до 2022 року. Точна дата виходу не повідомляється.

Hogwarts Legacy - трейлер

А тим часом в сервісі PS Store проходить безплатна роздача знаменитого ексклюзиву PlayStation 4 Ratchet & Clank. Забрати гру можна в спеціальному розділі в магазині PS Store до ранку 1 квітня, після чого їй на зміну прийде невідома гра.

Минулого року в рамках цієї ініціативи роздавали трилогію Uncharted, що розповідає про пригоди злодія Нейтана Дрейка, і чарівну Journey.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти