5 корисних фішок Windows 10, про які ви могли не знати

1 квітня 2021, 18:35оновлено 1 квітня 2021, 19:27
У даному матеріалі ми зібрали ряд нескладних трюків, які трохи полегшать життя користувачам Windows
Комп'ютер на Windows 10
Корисні хитрощі при використанні Windows 10 / Microsoft

Windows – одна з найбільш культових операційних систем для комп'ютера. Вона широко використовується як в комерційній сфері, так і звичайними користувачами на домашніх робочих станціях.

За роки існування "Вінда" полюбилася багатьом людям за свою універсальність, практичність і комфорт. Однак, не всі користувачі до кінця обізнані про функції, які надає ця операційна система.

У даній замітці ми зібрали ряд нескладних трюків, які трохи спростять життя користувача Windows і допоможуть оптимізувати час, що витрачається для роботи з даною системою.

Згортання зайвих вікон

Якщо ви щодня працюєте з купою програм і тек, то ця фішка обов'язково вам допоможе заощадити зайвий час на процесі згортання вікон, з якими на цю мить ви не працюєте.

Суть прийому полягає в тому, щоб вибрати потрібне вікно, затиснути на ньому курсором і швидко поводити в різні боки. Потрібен ефект тремтіння на вікні, тоді всі зайві вікна автоматично згорнутися і на робочому столі залишиться тільки вибране додаток або тека. Дуже корисний трюк для багатофункціонального використання.

Запис екрана

Іноді потрібно записати з екрана послідовність дій, виконуваних вами на комп'ютері, а встановлювати окремий додаток для цього лінь. Для таких випадків існує інтегрований інструмент в операційній системі Windows 10, який дозволить зробити запис екрану швидко і нескладно.

Для того, щоб почати записати, натисніть комбінацію клавіш Win+ alt+R. автоматично почнеться запис активного вікна. Після всіх маніпуляцій повторіть комбінацію для припинення запису. Відео автоматично збережеться в теці кліпи, яку можна знайти в розділі Відео.

Даний інструмент відмінно підходить як для запису звичайних програм, так і для ігор.

5 корисних фішок Windows 10, про які ви могли не знати
Windows 10-запис екрану / Главред

Запуск меню "Провідник"

Комбінацій клавіш у Windows є дуже багато. Звичайно, не всі вони корисні, але деякі можуть значно економити час на звичних для нас діях.

Так, наприклад, комбінація клавіш Win+E здатна швидко відкрити головне вікно "Провідника". Вкрай ефективно використовувати, коли губишся у всіх іконках робочої панелі.

5 корисних фішок Windows 10, про які ви могли не знати
Windows 10-швидкий запуск провідника / Главред

Дублювання програми

У Windows, якщо клацати на робочу область швидкого доступу по іконці тієї чи іншої програми відкривається не копія програми, а його поточна версія.

Для того, щоб відкрити друге вікно потрібної програми, досить затиснути клавішу Shift і клацнути по потрібній програмі. Дуже корисний прийом для користувачів, які працюють з безліччю активних завдань.

5 корисних фішок Windows 10, про які ви могли не знати
Windows 10-відкриття другого примірника програми / Главред

Відключення роботи фонових додатків

Для оптимізації роботи комп'ютера дуже важливо час від часу вручну відключати додатки, які не використовуються в конкретний момент. Так, можна дуже сильно заощадити ресурси ПК.

У Windows 10 є інструменти, що допомагають розв'язувати дане питання. Для того, щоб відключити непотрібні додатки слідуйте по шляху: "Пуск" → "Параметри" → "Конфіденційність" → "Фонові програми". У списку просто закривайте програми, які вам не потрібні в цю хвилину. Таким способом можна прискорити роботу Windows і не нашкодити самому комп'ютеру установкою непотрібних програм.

5 корисних фішок Windows 10, про які ви могли не знати
Windows 10-отлюченіе фонових додатків / Главред

Користуватися вбудованими інструментами операційної системи Windows вкрай вигідно. Вони дозволяють не тільки економити час самого користувача, але і ресурси ПК.

Вище представлені тільки 5 основних методів оптимізації роботи. Тих же комбінацій клавіш існує в рази більше: згадайте тільки знамениті Ctrl C\Ctrl V. важливо оптимально використовувати все, що продумали розробники і саме так можна досягти найбільшої взаємодії з вашим персональним "другом".

В одній з попередніх заміток ми зібрали найкращі еквалайзери для Windows 10, які допоможуть налаштувати параметри звуку під свої потреби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти