Сибірські холоди і сніг: яким буде листопад в Україні

24 жовтня 2021, 01:10
У листопаді в Україну прийде зимове похолодання.
погода
Погода на листопад в Україні / goodfon.ru

Погода в Україні в останній місяць осені 2021 буде досить холодною. Як зазначає кліматолог, завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, холоди в Україну прийдуть з Сибіру.

"Якщо влітку всі похолодання йшли з північного заходу, то зараз всі майбутні похолодання йтимуть з Сибіру. У стратосфері утворився циркумполярний вихор. Взагалі такі вихори утворюються над південною півкулею, але зараз він утворився над північною півкулею, що є рідкістю. Цей вихор дає холод в Сибіру і вже зараз там набираються холодні процеси, які будуть накопичуватися, затримуватися горами Тянь-Шань і холодне повітря буде давати відроги і на нашу територію. Причому ці відроги будуть не в листопаді-грудні, а зовсім скоро", - зазначає Мартазінова, передає Апостроф.

Старт останнього місяця осені буде досить прохолодним. Втім, не обійдеться і без сюрпризів з відміткою "плюс".

"На початку листопада ми очікуємо температуру повітря близько 0 градусів, а вночі близько 5 градусів морозу. Тим не менш, це будуть ще не зимові процеси. І знову листопад буде демонструвати нам таку ж температурну нестійкість: температури в середині листопада будуть доходити до 14-15 градусів тепла", - зазначила кліматолог.

А до кінця місяця прийде зимове похолодання.

"В цілому, температура повітря восени буде вище норми. Але всередині кожного місяця погодні умови будуть нестійкими", - додала Мартазінова.

читайте такожЗамети снігу і сильний мороз: українців чекає сувора зима

Якою буде зима 2021-22 в Україні

За прогнозом синоптика Вазіри Мартазінової, зима цього року і наступні зими в Україні будуть морозними.

За її словами, зима 2021-2022 і в наступні роки в нашій країні теж будуть морозними, очікуються перепади температури повітря – від сильних заморозків до відлиги.

Фахівець підкреслила, що зима в Україні нікуди не дінеться навіть в умовах глобального потепління.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти