Посухи, пожежі та інші аномалії: метеоролог попередила про серйозні зміни клімату

24 квітня 2020, 02:14
В Україні буде погіршуватися якість повітря та води.
зміни клімату
Щоби зупинити зміни клімату, людство повинно знизити викиди парникових газів. / Фото pixaby

Клімат в Україні в найближчому майбутньому буде продовжувати змінюватися. Зокрема, на тлі геологічної посухи в країні буде переважати антициклональна погода з великою кількістю безвітряних днів. Такий прогноз дала географ-метеоролог Віра Балабух.

Експерт вважає, що українцям треба готуватися до того, що буде погіршуватися якість повітря - задимленість, підвищення концентрації шкідливих викидів тощо. За словами Балабух, зросте кількість лісових пожеж і буде збільшуватися кількість екстремальних погодних проявів.

Крім того, на нас чекають проблеми і з якістю води, причиною цього стане зменшення "водності" річок, передає Укрінформ. У той же час у північній частині України збільшиться інтенсивність опадів, також буде змінюватися рослинність.

відео дня

Не виключено, що на середину цього століття на півночі України температура повітря підвищиться на 3 градуси, а до кінця століття - на 5-6 градусів. А це – середня більше 40 градусів по всій території України. При цьому буде менше опадів у південній Україні, що вестиме до опустелювання цієї частини території.

читайте такожПилові бурі - лише початок: чому Україні загрожує катастрофаБільш або менш позитивний сценарій можливий лише за умови глобальних зусиль людства на шляху до зменшення кількості викидів парникових газів. Саме цей чинник значною мірою призводить до порушення природних температурних циклів на планеті.

"Ми всі з вами - автори кліматичних змін. Але водночас ми не лише свідки, а й причина цих змін. А також потерпілі від них. І повинні це виправити. Ніхто, крім нас, цього зробити не зможе", – резюмувала Балабух.

Нагадаємо, кліматологи повідомили, що погода в Києві стала такою, яка раніше була характерна для областей, що розташовані в 400 км на південь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти