StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

У Кремлі стурбовані антивоєнними висловлюваннями російського шоу-бізнесу

3 травня 2022, 19:30
1893
Про російські звірства не можна говорити на Росії, незгодним бути теж не можна.
Макаревич
Макаревич один з артистів, які підтримують Україну / Фото: Руслан Шамуков / ТАСС

В Адміністрації президента Росії "стурбовані" антивоєнними висловлюваннями популярних музикантів, акторів, режисерів і стендаперів.

Про це "Медуза" розповіли три джерела, близьких до Кремля. "Артисти - це лідери думок, вони впливають на свою аудиторію, на її незміцнілі уми", — іронічно пояснює один зі співрозмовників.

читайте також"Несправедливо Галкіна мочать": Собчак подякувала Кіркорову за рознос пропагандистки Симоньян

відео дня

Серед інших вторгнення Росії в Україну прямо критикували телеведучий Максим Галкін, репер Face, співачка Монеточка, стендапери Олександр Долгополов і Данило поперечний.

Джерела "Медузи "підкреслюють, що зараз у внутрішньополітичному блоці АП намагаються протидіяти цим"лідерам думок".

Ця "протидія "організована через адміністрації російських регіонів, яким АП" рекомендує "провести відповідні" акції", стверджують джерела"Медузи". Так, в кінці квітня на автобусних зупинках Красноярська з'явилися афіші, які рекламують нібито приїжджають в місто коміків, акторів і співаків, які виступили проти війни.

Наприклад, комік Данило поперечний нібито представляє тур "за кордоном патріотизму " - на плакаті зазначено, що концерти пройдуть у Лондоні, Парижі та" Таліні", а стендапер"говорить на небезпечні теми на безпечній відстані".

Плакат, стилізований під афішу групи Little Big, говорить "Little патріотизм Big Dебілізм". Раніше учасники групи-Ілля Прусикін і Софія Таюрська — виступили проти російського вторгнення в Україну.

А "Афіша" Віри Брежнєвої лаконічно стверджує:"Я знаю пароль, я бачу орієнтир на захід".

Такі ж плакати пізніше розвісили і в Петербурзі. В адміністраціях Красноярського краю і Петербурга на момент публікації не відповіли на питання, чи були ці плакати "спущені" з АП. При цьому в мерії Красноярська пообіцяли прибрати "афіші" з вулиць міста.

читайте такожУ Росії знайшли заміну Галкіну: хто став" угодним " фаворитом

Ще один варіант, пропонований АП регіональним чиновникам, - особисто виступити проти знаменитостей, які засудили війну. Наприклад, міністр культури Приморського краю Олена Броннікова відкрито оголосила, що влада регіону не дасть проводити концерти таким артистам.

"Діячам естради, які зайняли відверто антиросійську позицію після початку "військової операції в Україні", не місце в Примор'ї. Ми, з боку уряду краю, точно не надамо таким співакам і співакам естрадні майданчики. Впевнена, що і комерційні зали не віддадуть свої сцени для виступу цих артистів. Інакше люди просто не зрозуміють. Ми всі знаємо, хто і яку позицію зайняв на тлі останніх подій. Такі борці за мир, як Лобода, Макаревич та інші, показали своє справжнє обличчя, своє ставлення до російського суспільства. Тільки забули уточнити, чому вони не переживали і не лили сльози, коли починаючи з 2014-го Україна вбивала мирних жителів Донбасу", — сказала вона Типовий наратив російської пропаганди.

Разом з тим інше джерело зазначило, що поки кампанія проти артистів, які засудили війну, "розгорнута далеко не на повну потужність". Федеральні політичні фігури і ЗМІ в ній беруть участь швидше "за інерцією", так як не хочуть показати своїй аудиторії, як багато відомих росіян засудили дії Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти