"Трюк для лохів": продюсер Бумбокс пояснив суть скандалу з порушенням авторських прав

25 серпня 2020, 09:56
СЕО Бумбокс Олексій Согомонов відповів на звинувачення в мережі про те, що Бумбокс і Океан Ельзи влаштували скандал в День незалежності і озвучив свою позицію.
Концерт на День Незалежності 2020
Концерт на День Незалежності 2020 / instagram.com/v_serduchka

Вранці 24 серпня в комплексі заходів до Дня Незалежності від державного апарату та ОП президента України був проведений міні-концерт, який складався з пісні-попурі у виконанні кількох українських артистів і хору, для якої були використані 42 пісні різних виконавців. Як виявилося, пісні Там де нас нема ОЕ і Вахтерам Бумбоксу були використані для 17-хвилинної попурі Дмитром Монатіком без відома правовласників, про що вони повідомили в мережі.

Через це піднявся скандал - переважно в коментарях в соцмережах, оскільки частина людей звернули увагу на грубе порушення законів України, а інша частина зазначила, що виконавці повинні б бути раді, що їхні пісні використовуються для такого моменту.

Продюсер групи Бумбокс Олексій Согомонов після перших годин обурення написав розгорнуту відповідь, в якому пояснив суть обурення з боку постраждалих від порушення законів груп. Він назвав сюром ситуацію з використанням пісень і подальший скандал, а також зазначив, що не розуміє, за яким принципом була обрана російськомовна пісня групи Бумбокс.

"Будь-яка людина при здоровому глузді задасть резонне питання: "А за якими критеріями відбирали пісні для такого важливого (найважливішого!) свята?" Я не знаю. читайте такожЗеленський зробив Міхалка і DZIDZIO заслуженими артистамиУ випадку з "Вахтерам", зрозуміло, що обрали найвідомішу пісню ББ, думати наскільки доречна пісня російською мовою на Дні Незалежності України люди не захотіли. Або їм сказали, що думати не треба. Я, до речі, зрозумів, якби представили international-набір-пісні молдавською, російською, тюркською, угорською, англійською, та будь - якою мовою "музика звучить", тільки робіть все правильно", - зазначив він.

Согомонов також зазначив, що взагалі-то не всім артистам все одно де грають їхні пісні, для кого, хто їх виконує.

"Іншими словами" вам же буде добре, ми покажемо вас по телевізору" - не працює. І "ми заплатимо грошей "- теж", - акцентував він.

Також продюсер сказав, що бачив відповіді Олександра Положинського, Вікторії Хоменко, Океану Ельзи і Тараса Чубая про те, що ніхто не давав дозволу на використання їхніх пісень.

Після того, як сандал вийшов на рівень ЗМІ, він вирішив не в приватному порядку відповідаючи на коментарі пояснити ситуацію, а зробити це офіційно.

"Ні, ми не давали дозволу на використання пісні або фрагмента будь-якої пісні на святкуванні Дня Незалежності України. Ні, нас не запрошували грати і так, ми б відповіли відмовою", - підкреслив він.

Також він зробив важливу ремарку-пояснив, що не тільки порушення авторських прав викликало обурення у музикантів.

'Трюк для лохів': продюсер Бумбокс пояснив суть скандалу з порушенням авторських прав

"Хочу звернути особливу увагу всіх, хто прочитає цей пост, що порушення авторських прав - це дрібниця і деталь про яку говорити варто просто як про неповагу до артиста і бездарної організації заходу. Проблеми набагато глибше. Коли влада замовляє "шинок" в країні, де йде війна, в самому центрі стародавнього міста, а творці шоу і музиканти радісно підіграють владі в прагненні ощасливити всіх навколо своїм сяйвом, тоді на платформу підіймається зайчик з прапором України. Який на тлі банера з питанням, зверненим до цієї самої влади виглядає не як помилка режисера. Не як жарт. Він, цей милий зайчик, провісник беркутівців, які стріляли в людей, зелених чоловічків в Криму, розірваних Донецька і Луганська...

І хоча найкращий аргумент у суперечці з музикантом / артистом - "ти просто заздриш, що не тебе нагородили" - це трюк для лохів. А ми ж не лохи, правда?",- пояснив Олексій Согомонов.

Попурі від українських артистів на День Незалежності України:

Нагадаємо, увагу на порушення авторських прав на концерті 24 серпня звернули продюсери груп Океан Ельзи і Бумбокс. Вєрка Сердючка виконала пісню Там де нас нема, а Время и Стекло заспівали пісню Вахтерам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти