"Залиште в спокої": що Роман Віктюк говорив про Україну

17 листопада 2020, 20:28оновлено 18 листопада 2020, 18:20
Український і радянський режисер Роман Віктюк, хоч і жив у Росії, дуже багато говорив і писав про Україну, крім своїх вистав на батьківщині.
Роман Віктюк
Роман Віктюк / Facebook

Український і радянський режисер Роман Віктюк помер 17 листопада в Москві. Він був хворий на коронавірус, і помер від анемії. Крім того, за попередніми даними у Романа Віктюка був інсульт.

Львів'янин, який прожив у Москві, керівник театру, який показував вистави про кохання, але сам одружений ніколи не був, що Роман Віктюк говорив про Україну:

  • Коли я раніше бував у Нью-Йорку і говорив, що я-український режисер, то це не вражало. Російський режисер і все. Після "Помаранчевої революції" я вийшов до американців і з гордістю сказав - я український режисер, зал встав.
  • Який же Путін народ? Він від чорта
  • Хочу жителям Донбасу сказати тільки одне: ви живете поза Богом, ви його не чуєте. На секунду вимкніть всі телеканали, закрийте очі і побудьте в тиші. Без зла, без насильства, без вбивства. У цій тиші, долучившись до неба, може бути, у вашій душі щось станеться. Має статися, якщо ви українці. Якщо ви не громадяни України, навіть ця тиша вам не допоможе, тоді залиште Україну в спокої
  • У мене на дверях квартири в Москві є дві речі жовто-блакитні, і ніхто мені нічого не говорить. Мій будинок перший від Кремля, і у мене жовто-блакитні стрічки. Це правда.
  • Коли поховання біля пам'ятника Невідомому солдату у Львові розкрили, виявили там... німецького офіцера. З нього навіть форму не зняли-так і кинули, виходить, стільки років піонери клялися у вірності німцеві - може таке бути?
  • Що росіяни робили в Прип'яті? Це була Україна

Як раніше повідомляв головред, Романа Віктюка можуть поховати в Україні. У Росії з цього приводу вже підняли скандал.

відео дня
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти