StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Для чого вставляють зубочистку в томати - хитрість досвідчених городників

12 серпня 2024, 15:31
151
Ще один перевірений метод, який радять овочівники - надріз стебла.
Для чого вставляють зубочистку в томати
Для чого вставляють зубочистку в томати / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube, pixabay.com

Наприкінці літа і на початку осені багато українців стикаються з тим, що томати на кущах залишаються зеленими і ніяк не хочуть дозрівати. Що потрібно зробити, щоб помідори швидше дозріли? Відповідь на це питання криється в одному незвичайному, але ефективному прийомі, яким часто користуються досвідчені дачники.

Як прискорити дозрівання томатів

Цей метод полягає у використанні звичайної зубочистки. Проколювання томатів з її допомогою допомагає прискорити процес дозрівання. Для цього необхідно акуратно проколоти кожен томат у районі плодоніжки два-три рази.

Що таке фітофтороз?

Фітофтороз - хвороба рослин. У суху погоду уражене бадилля буріє і засихає, у вологу - чорніє і загниває. На стеблах і черешках листя хвороба проявляється у вигляді темно-бурих плям. При сильному поширенні інфекції стебла стають ламкими. Часто первинні осередки фітофторозу складаються якраз із рослин з ураженими стеблами.

відео дня

Такий спосіб стимулює рослину швидше віддавати поживні речовини плоду, тим самим прискорюючи його дозрівання. Однак варто враховувати, що проколоті в такий спосіб помідори не будуть довго зберігатися, тому використовувати їх слід насамперед, пише сайт На пенсії.

Ще один перевірений метод, який радять овочівники, - надріз стебла. Для цього потрібно зробити невеликий розріз стовбура на висоті близько 10 см від ґрунту і вставити в нього зубочистку. Цей прийом уповільнює рух соків по стеблу, і рослина спрямовує всі свої ресурси на дозрівання плодів.

Какие растения нельзя выращивать совместно инфографика
Які рослини не можна вирощувати спільно інфографіка / Інфографіка: Главред

Якщо ви вирощуєте томати в теплиці, щоб прискорити їхнє дозрівання, можна обмежити доступ свіжого повітря і посилити утворення конденсату. Для цього теплицю потрібно закривати вдень, а ввечері відкривати для провітрювання. Повторюйте цей процес кілька днів поспіль, і незабаром ваші томати почнуть швидше дозрівати.

Застосовуючи ці прості поради, ви зможете домогтися того, щоб ваші томати дозрівали швидше і тішили вас своїм смаком у дуже вдалий час.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти