StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як швидко позбутися бурʼянів: рецепт потужного домашнього засобу

11 серпня 2024, 03:00оновлено 12 серпня, 22:44
439
Позбавитися від бур'янів можна за допомогою простих та натуральних засобів, зроблених власноручно.
Як швидко позбутися бурʼянів: рецепт потужного домашнього засобу
Як швидко позбутися бурʼянів / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Для будь-якого садівника, бур'яни можуть перетворитися на справжній кошмар. Але певні інгредієнти, які, ймовірно, є у вас на кухні, можуть допомогти створити потужний засіб для знищення бур'янів, пише sante+.

Вам також може бути цікаво: Боротьба із бур’янами: у мережі розкрили геніальний метод із використанням газети.

Як зробити домашній засіб від бур’янів

відео дня
  • Засіб від бур'янів з лимонним соком. Цей цитрусовий фрукт багатий на лимонну кислоту, що робить його природним гербіцидом, який зможе висушити бур'яни. Вичавіть п'ять лимонів, щоб отримати сік. Налийте сік у пляшку з розпилювачем і розпиліть безпосередньо на бур'яни. Переконайтеся, що ви ретельно просочили листя і стебла.
  • Засіб від бур'янів з соди та оцту. Поєднання соди та оцту - це природний засіб для безпечного прополювання вашого саду. Змішайте 250 г соди з 5 склянками оцту. Також можна додати кілька крапель лимонного соку. Потім обприскайте бур’яни цією сумішшю з пульверизатора.
  • Окріп. Окріп також може діяти як ефективний засіб для знищення бур'янів. Закип'ятіть воду в каструлі або чайнику. Якщо ви хочете прополоти під'їзну доріжку, щедро полийте водою бур'яни між плитами, переконавшись, що вода просочується до самого коріння. Повторюйте цю операцію регулярно.
  • Кукурудзяне борошно. Замість того, щоб вбивати бур'яни, воно впливає на насіння, та зупиняє його проростання. У період проростання бур’янів рівномірно розподіліть борошно по поверхні ґрунту. Потім злегка полийте ґрунт, щоб порошок прилип до нього.
  • 70° спиртовий спрей. Як зневоднюючий засіб, медичний спирт може покласти край бур'янам. Змішайте півлітра води зі столовою ложкою 70° спирту. Перелийте суміш у пляшку з розпилювачем. Розпиліть розчин безпосередньо на небажані рослини.
  • Оцет. Оцет - не лише один з найкращих природних дезінфікуючих засобів, але й один з найпростіших у використанні. Ви можете вибрати будь-який оцет, що містить 5% оцтової кислоти в якості активного інгредієнта. Однак, якщо ви маєте справу зі стійкими бур'янами, оберіть сильніший оцет з концентрацією 20% оцтової кислоти. Змішайте 1 літр оцту з 1 столовою ложкою рідини для миття посуду в пульверизаторі. Розпиліть суміш на бур'яни.

Як запобігти появі бур'янів

  1. Поливайте рідше, але глибоко: якщо ви поливаєте газон кілька разів на тиждень протягом коротких періодів часу, вода приносить більше користі бур'янам, ніж траві. Глибокого поливу один або два рази на тиждень протягом приблизно 10 хвилин більш ніж достатньо.
  2. Підтримання здорового ґрунту: здоровий ґрунт не дає бур'янам закріпитися на газоні. "Якщо у вас здоровий ґрунт і коріння, це допоможе запобігти появі бур'янів ще до того, як вони розвинуться", - пояснює експерт з садівництва П'єр Ле Культиватор.
  3. Ручна прополка: хоча це може здатися трудомістким завданням, висмикування бур'янів збільшує шанси покінчити з ними. Експерт з садівництва рекомендує використовувати інструмент для прополки або садовий ніж, щоб полегшити підкопування під крону рослини і повністю витягти бур'ян.

Santé+ Magazine

Santé + Magazine - це журнал, що спеціалізується на порадах по дому та невеликих порадах для повсякденного життя, журнал, який вже більше десяти років є частиною франкомовного ландшафту друкованих ЗМІ. Спочатку журнал був доступний у друкованому вигляді, але згодом вийшов у цифровій версії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти