Зеленський відреагував на моторошні теракти в Афганістані

26 серпня 2021, 23:06
Президент закликав сторони конфлікту в Афганістані відреагувати на цей інцидент.
Зеленський
Президент відреагував на теракти в Кабулі / Reuters

Глава держави Володимир Зеленський відреагував на сьогоднішній теракт біля аеропорту Кабула. Президент закликав сторони конфлікту в Афганістані відреагувати на цей інцидент.

"Жахливий теракт в Кабулі. Глибокі співчуття народам США і Афганістану, сім'ям всіх загиблих. Одужання пораненим. Тероризм має бути засуджений усіма сторонами в Афганістані. Спільно з партнерами треба активніше працювати для евакуації тих, хто потребує допомоги", - підкреслив президент України у своїй заяві в Twitter.

Трагедія в Афганістані

США після 20-річного перебування в Афганістані схвалили рішення про виведення своїх військ з країни. Американський військовий контингент повинен повністю піти з території афганської держави до 31 серпня.

відео дня

Талібан стрімко захопив владу в Афганістані. 15 серпня бойовики угруповання заявили про контроль над Кабулом. Президент країни змушений був рятуватися втечею.

Представник Талібану Мухаммед Найїм зробив заяву про те, що багаторічний військовий конфлікт в Афганістані закінчено.

Помічник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван 16 серпня сказав, що Байден прийняв правильне рішення щодо Афганістану. У країні так і не вдалося побудувати сильну армію, яка могла б дати відсіч противнику.

Колишній глава ЦРУ Девід Петреус бачить небезпека у виведенні військ США з Афганістану. Він вважає, що ситуація призведе до катастрофи для американської держави і його союзників.

Сьогодні ввечері в столиці Афганістану Кабулі прогриміли вибухи. За попередньою інформацією один з них був поруч з аеропортом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти