Вітренко назвав умови для відмови від імпорту електроенергії з Росії

23 лютого 2021, 07:00
В. о. міністра енергетики наголосив на необхідності від'єднання України від енергосистеми Росії та Білорусі та приєднання до європейської системи.
Юрій Вітренко
Вітренко назвав умови для відмови від імпорту електроенергії з Росії / УНІАН

Виконувач обов'язки міністра енергетики України Юрій Вітренко розповів, за яких умов можна відмовитися від імпорту електроенергії з Росії. Одна з них - своєчасний ремонт на АЕС та теплових блоках.

"Для того, щоб наступного року не було такої ситуації, що ми імпортуємо електроенергію з Росії, потрібно вчасно провести ремонтну кампанію, як на теплових блоках, так і на атомних станціях. Щоб взимку більшість цих блоків працювало, а не як зараз", - сказав Вітренко в ефірі програми Свобода слова на ICTV.

За його словами, для цього потрібні системні законодавчі рішення. Зокрема, відповідний законопроєкт зареєстрований у Раді.

Крім того, Вітренко підкреслив необхідність від'єднання України від енергосистеми Росії та Білорусі та приєднання до європейської системи.

"На жаль, це не було зроблено, хоча розмови про це були давно", - сказав він.

Імпорт електроенергії з Росії - про що йшлося раніше:

  • 1 лютого дві українські компанії отримали доступ до міждержавних перетинів для імпорту електроенергії з Росії у лютому 2021 року.
  • В. о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що одним з його головних завдань на посаді буде від'єднання України від енергосистеми з Росією і Білоруссю. Водночас Вітренко підкреслив, що такий крок буде в інтересах України, її енергетичної безпеки.
  • Виконувач обов'язки міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що Україна зможе обійтися без імпорту електроенергії з Росії, якщо підготується до наступного опалювального сезону, зокрема, належним чином відремонтує атомні енергоблоки та блоки ТЕС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти