Ультиматум від Росії: Фокін зробив заяву про вибори у ОРДЛО

21 вересня 2020, 19:15
Фокін не розуміє, чому Київ не проводить вибори на підконтрольних районах Донбасу.
Вітольд Фокін
Фокін розповів, як вирішити питання з постановою Ради про місцеві вибори/ gordon.ua

Україна могла б прописати в постанову про місцеві вибори будь-яку конкретну дату проведення виборчого процесу в окремих районах Донбасу. У такому випадку Росія і підконтрольні їй бойовики не змогли б щось пред'явити Києву.

Про це заявив заступник глави делегації Києва у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Вітольд Фокін у інтерв'ю Українському радіо.

За словами політика, Україна повинна в першу чергу провести вибори на підконтрольних Києву районах Донецької та Луганської областей. Люди, які живуть на цих територіях, повинні мати право вибору.

"Чому, на яких підставах позбавлені можливості використовувати конституційне право майже півмільйона громадян? Я не можу зрозуміти, як це пояснити нашим контрагентам щодо перемовин", - сказав Фокін.

Крім того, він вважає, що ситуацію з проведенням виборів у ОРДЛО можна вирішити, якщо Рада змінить постанову про місцеві вибори 25 жовтня, додавши до неї пункт про проведення виборчого процесу в цих районах, "умовно кажучи, 25 березня".

На думку політика, тоді жодних претензій до Києва не буде.

"Відпали б усі спроби висловити претензії до України. Це наша прерогатива, наше право призначати вибори, коли ми вважаємо за необхідне", - підкреслив Вітольд Фокін.читайте такожЯк і коли пройдуть вибори на окупованому Донбасі: Кравчук розставив крапки над " і"

  • Раніше глава делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Леонід Кравчук заявив, що Росія блокуватиме процес перемовин допоки, доки Рада не внесе зміни до постанови про місцеві вибори. Москва наполягає, щоб вибори у ОРДЛО пройшли вже в жовтні.
  • В офісі президента Зеленського розповіли, що Україна буде готова до проведення виборів на окремих районах Донбасу у тому випадку, якщо Росія виконає Мінські угоди.
  • Крім того, Кравчук виключив будь-які проведення інспекцій українських позицій без надання Києву доступу до позицій Росії і бойовиків у ОРДЛО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти