Крок України до перемоги над Росією: дипломат пояснив вигоду Києва щодо ситуації у Білорусі

2 вересня 2020, 18:07
Кремль відволікся від ситуації з Донбасом на Білорусь.
Безсмертний
Росія зіткнулася з серйозним викликом у Білорусі - Безсмертний / УНІАН

Росія вимушено відволіклася на резонансні події у Білорусі, внаслідок чого події російсько-українського конфлікту на Донбасі відійшли на другий план. Україна може скористатися цією ситуацією для консолідації співпраці з Заходом.

Про це заявив український політик, колишній представник України в Тристоронній контактній переговорній групі щодо Донбасу Роман Безсмертний у інтерв'ю виданню Obozrevatel.

За його словами, Київ може скористатися ситуацією, що склалася, щоб просунути свої інтереси і зробити серйозний крок до перемоги в конфлікті з РФ.

"Дійсно, ситуація зараз така, що і "нормандський формат", і ТКГ, і сама Білорусь, і ситуація навколо неї за умови активної продуманої поведінки Києва можуть серйозно просунути в сторону української перемоги", - вважає політик.

Також він стверджує, що Росія фактично загрузла в білоруській кризі - вона готова застосувати силу, щоб відстояти режим Лукашенка, проте рішучий настрій Заходу не дозволяє Москві це зробити.

На тлі цих подій Київ, разом з Польщею і Литвою, може посилити зовнішньополітичну активність з одночасним посиленням своєї політичної позиції. читайте такожРосія може передати Україні кордон на Донбасі: у Кравчука назвали головну умову

"Звідси активна дія України у центральній Європі разом з поляками і литовцями дає українській стороні колосальні дивіденди в цьому відношенні. Воно дозволяє Україні провести білоруську тематику за руку через Раду безпеки ООН, через ОБСЄ, через Раду Європи", - підкреслив Безсмертний.

Раніше чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив з низкою загроз на адресу країн Європейського Союзу, а також України і президента Володимира Зеленського. Він звинувачує Київ і Європу в нібито фінансуванні білоруської опозиції.

У МЗС України прийняли рішення поставити українсько-білоруські дипломатичні відносини на паузу. Також не виключено, що Київ введе санкції проти режиму Лукашенка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти