Росія будує плани щодо нападу на Молдову: Подоляк пояснив фейки про "теракт" у Придністров'ї

9 березня 2023, 21:02
Країна-агресорка Росія зацікавлена в реалізації сценарію державного перевороту в Молдові, сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.
Подоляк, Придністров'я
Україні є чим зайнятися на полі бою і без ситуації в Придністров'ї - Подоляк / Колаж УНІАН, Офіс президента

Україна не збирається здійснювати будь-які "теракти" в окупованому Росією Придністров'ї. Подібні звинувачення - частина планів російського агресора щодо нападу на Молдову. Окупанти хочуть влаштувати в країні державний переворот. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

У своєму Twitter-акаунті він розповів про те, що Україна не має жодних намірів "влаштовувати теракт" у Придністров'ї. Фейкові звинувачення російських загарбників - частина їхніх планів щодо нападу на Молдову.

"Щодо чергової інформаційної провокації Росії під назвою "теракт у Придністров'ї": жодних мотивів і намірів вчиняти десь якісь дії, які можна кваліфікувати як терористичний акт, Україна не має. Нам це не потрібно. Тому що нам є чим займатися на полі бою, і будь-який "теракт" на будь-якій іншій території не дасть нам зайвих козирів.

Трохи раніше Росія говорила про те, що нібито Україна готує вторгнення на територію Придністров'я. З'ясувалося, що це фейк. Після цього Росія інвестувала багато грошей у спроби вуличних заворушень у Кишиневі. Поки не вдалося. І ось нова концепція Росії: давайте говорити про "теракти" в Придністров'ї", - пояснив ситуацію Подоляк.

Як зазначив чиновник, країна-агресор Росія прагне атакувати Молдову в два етапи. На першому окупанти повідомили про, мовляв, "вторгнення України до Придністров'я". А на другому етапі вони збираються організувати державний переворот в Кишиневі.

Михайло Подоляк підкреслив, що звинувачення України в, мовляв, "підготовці теракту в Придністров'ї" – частина третього етапу російського плану. Це чергова передбачувана брехня від Росії.

Підконтрольна Росії "влада Придністров'я" звинуватила СБУ в "підготовці теракту"

Так званий "прокурор" окупованого Придністров'я Анатолій Гурецький 9 березня звинуватив Службу безпеки України у нібито "підготовці теракту" з метою, мовляв,"усунення перших осіб держави". Затримали "підозрюваних" і вже висунули їм "звинувачення".

В СБУ назвали звинувачення із захопленого Придністров'я провокацією, яку зрежисували в Кремлі. Росія намагається дестабілізувати ситуацію на окупованій Москві території Молдови.

"Служба безпеки України закликає не сприймати всерйоз нісенітниці, за поширенням яких вбачається чітка мета Росії розхитати ситуацію на території, яка фактично є окупованою і підконтрольною їй, звинувативши в цьому нашу державу", - підкреслили в спецслужбі.

Дивіться відео Главред - Михайло Притула розповів про плани Путіна щодо Молдови

Ситуація в Молдові:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти