Політолог розкрив сценарій майбутнього окупованого Донбасу

10 квітня 2021, 07:20
923
Президент РФ Володимир Путін розуміє, що легкого наступу Москви на українську державу не буде, вважає політолог Тарас Семенюк.
Росія, війська, танк, Донецьк
Україна отримає інформацію про наступ РФ відразу після можливого перетину російськими військами українських кордонів - експерт / Reuters

Україна через особливий статус співпраці з Північноатлантичним альянсом у разі наступу російських військ відразу ж отримає розвідувальні дані і зможе підготуватися до ситуації. У Кремлі розуміють, що українська армія зміцнилася і військовий наступ Москви стане складною операцією, тому шукатимуть привід для масштабної ескалації конфлікту. Швидше за все, на окупований Донбас очікує доля Придністров'я, заявив політолог Тарас Семенюк.

У ефірі телеканалу Україна 24 експерт розповів про те, що через співпрацю Києва і НАТО українська держава в реальному часі отримує дані розвідки про пересування російських військ. Тому можливий військовий наступ Росії не стане несподіванкою. Київ зможе підготуватися до такого сценарію, який не пройде безслідно для росіян.

"Путін чудово розуміє, що Україна, хоч і не член НАТО, але має особливий статус в НАТО. А що це означає? Ми отримуємо як мінімум у відкритому доступі і в реальному часі розвіддані, тобто переміщення російських військ. Як тільки, умовно, війська почали б переходити наш кордон, ми відразу будемо мати цю інформацію і зможемо підготуватися. І, принаймні, як заявляли наші західні партнери і особливо США, це безслідно не пройде для Путіна", - вважає Семенюк.читайте такожРосія погрожує Україні новою війною: експерт розповів, що робити Києву

За його словами, у Кремлі розуміють, що армія України за останні роки зміцнилася, проте там очікують приводу для повномасштабного військового вторгнення. Ситуацію спрогнозувати складно. Ймовірно, на Донбас очікує придністровський сценарій.

"Він розуміє силу нашої армії, яка зміцнилася за останні роки, і, очевидно, легкого наступу не буде. Водночас він чекає провокацій від нас. Наш наступ буде для них casus belli. Що буде далі - складно прогнозувати. Але, як я думаю, на Донбас очікує доля Придністров'я, де самопроголошені ватажки оголосили свою країну, Росія їх підтримує, і все зводиться до замороженого конфлікту", - підкреслив Тарас Семенюк.

Конфлікт Росії та України

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти