Депутати змінили державний бюджет і прийняли ряд законів: подробиці

13 квітня 2020, 15:17оновлено 13 квітня 2020, 15:56
Народні депутати проголосували за зміни до державного бюджету України на 2020 рік
Депутати змінили державний бюджет і прийняли ряд законів: подробиці
Рада внесла зміни до Бюджету-2020 / скріншот з відео

Під час позачергового засідання парламенту в понеділок, 13 квітня, народні депутати проголосували за зміну до державного бюджету України на 2020 рік.

"За" проголосували 252 народних депутати. 226 голосів дали "слуги народу", 15 голосів - "Довіра" і 5 - "За майбутнє".

Так, в доопрацьованому проекті передбачено скорочення фонду боротьби з коронавірусом: витрати на формування Фонду скорочені майже на 32,4 млрд гривень - з 97,06 млрд до 64,67 млрд гривень.

При цьому МОЗ на програму державних гарантій медичного обслуговування передали 15,8 млрд гривень, а Міністерству соціальної політики - 10 млрд гривень на виплату пенсій і надбавок до пенсій та 0,6 млрд гривень на допомогу.

Зазначимо, що на 2 млрд гривень збільшено доходи загального фонду державного бюджету (кошти, що перераховуються Національним банком) - з 40,7 млрд - до 42,7 млрд гривень.

Також збільшили видатки загального фонду бюджету Державної судової адміністрації на 1,08 млрд гривень.

Що ще ухвалила Верховна Рада 13 квітня

Коронавірусний закон

Депутати дозволили персональну обробку даних хворих СOVID-19 без їх згоди. Верховна рада України ухвалила за основу і в цілому законопроект №3320 "Про внесення змін до закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" щодо запобігання розповсюдження коронавірусної хвороби (COVID-19)".

Закон, зокрема, дає визначення поняттям самоізоляція, обсерватор, обсервація. За нього проголосували 332 нардепа.

Штрафи за спалювання трави

Депутати посилили відповідальність за забруднення повітря - вони прийняли законопроект №2339 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України з метою збереження навколишнього середовища (про посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря, знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу).

За закон у цілому проголосували 328 депутатів.

Доступ до кадастрів

Народні обранці схвалили в другому читанні законопроект Кабінету міністрів №2370 "Про національну інфраструктуру геопросторових даних". Згідно з законом, всі просторові дані є відкритими, безкоштовними.

За нього проголосували 302 нардепи.

Рада змінила КПК

Депутати прийняли в другому читанні законопроект №3276 про зміни до Кримінального процесуального кодексу з приводу судового контролю на час карантину.

За документ проголосували 310 депутатів.

читайте також1000 грн або велика дуля – кому підвищують пенсії в Україні з квітняНагадаємо, раніше повідомлялося, у понеділок, 13 квітня, відбудеться позачергове засідання Верховної Ради. Спікер парламенту Дмитро Разумков розповів, що майже всі питання порядку денного будуть голосуватися без обговорень.

Виняток становитимуть законопроект про внесення змін до держбюджету на 2020 рік і проекти постанов про скасування закону про ринок землі. Зокрема, у Раді зареєстрували 13 проектів про скасування рішення щодо закону про ринок землі, які блокують підписання законопроекту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти