"У нас не совок": Зеленський пройшовся про VIP-палатам для "шишок"

26 березня 2020, 20:37
Президент доручив прем'єру скасувати акти, які надають спецумови чиновникам у разі їхньої госпіталізації.
зеленський звернення
Зеленський закликав ліквідувати VIP палати / кадр з відео

Глава держави Володимир ір Зеленський розкритикував VIP-палати для чиновників з-за яких нещодавно спалахнув гучний скандал.

Також Володимир Зеленський доручив прем'єру Денису Шмигалю скасувати ті нормативні акти, які потребують спеціальних умов для вищих посадових осіб у разі їхньої госпіталізації.

"Прем'єр-міністру України поставлено завдання розв'язати питання так званих VIP-палат і скасувати всі нормативні акти, які цього вимагають. У нас не "совок" і не буде ніяких люксових палат для "членів ЦК", - сказав він у відеозверненні.

відео дня

читайте також"Пародія на карантин": експерт пояснив, як наживаються на коронавирусе

Зеленський вважає, що політики мають перебувати у рівних умовах зі звичайними громадянами.

"Ви будете перебувати саме в тих палатах і тих лікарнях, які за 28 років ви побудували в цій країні. Можливо тоді зрозумієте як це - не мати можливості лікуватися у Швейцарії чи Ізраїлі", - додав він.

За словами Зеленського, винятків не буде навіть для перших осіб держави - президента, прем'єра і спікера парламенту. Він також заявив, що в іншому випадку керівництво лікарень буде покаране.

"Я настійно рекомендую керівникам медичних установ не перетворюватися в готельєрів, не займатися торгівлею палатами або облаштуванням ординаторських під перебування будь-яких "шишок". Інакше будуть санкції", - сказав він.

Раніше Главред повідомляв про те що, в лікарнях Києва будуть створені елітні умови для лікування від коронавірусу VIP-пацієнтів, зокрема високопоставлених політиків і чиновників.

Також на інформацію про VIP-палати прокоментував прем'єр Денис Шмигаль. За його словами, Кабінет міністрів не видавав таких вказівок.

"Побачив новини про VIP-палати. Уряд не видавав жодних вказівок про облаштування спеціальних палат для чиновників", - повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти