Зеленський звернувся до українців за кордоном: кого повернуть у першу чергу

17 березня 2020, 22:26
У новому зверненні президент запевнив, що всі громадяни повернуться на батьківщину.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський пообіцяв повернути всіх українців на батьківщину / скріншот

Глава держави Володимир Зеленський через небезпечну пандемію коронавірусу, звернувся до українців, які "застрягли" за кордоном через закриття авіасполучення.

Як заявив Зеленський у своєму відеозверненні, Україна поверне всіх громадян України, які перебувають за кордоном.

"Найголовніше, ми всіх вас повернемо. Когось швидше, когось пізніше, але ви обов'язково будете на Батьківщині. Щодо тих, хто полетів чартерними рейсами у відпустку. Сьогодні держава надає максимальне сприяння туроператорам і перевізникам, щоб вони повернули українських туристів з-за кордону", - заявив він.

читайте такожВтрати будуть сумними: як коронавірус вплине на українців

Президент зазначив, що вже налагоджене планове повернення українців з Єгипту, Об'єднаних Арабських Еміратів, Домініканської Республіки, з Північної і Південної Америки.

"Стосовно інших громадян за кордоном. Вам необхідно зробити декілька важливих кроків. Зареєструйтесь в системі "Друг". Там повідомте МЗС про країну, де ви знаходитесь, і ви згадайте якомога більше інформації про суть проблеми в розділі "Коментар до подорожі". Це дуже допоможе нашим дипломатам і спростить формування списків громадян, які мають терміново повернутися додому", - зауважив Зеленський.

У разі вдалої спроби зареєструватися в системі, необхідно звернутися до українського посольства або консульства на території країни, де вони знаходяться. Крім того, Зеленський зазначив, що урядом сформовано так звані хабові точки. Потрапивши туди, українці зможуть дістатися до України безкоштовно або за пільговими цінами.

"Це такі міста: Стамбул, Дубай, Абу-Дабі, Прага, Берлін, Варшава, Перемишль, Відень, Братислава, Рига і Вільнюс", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, Україна вивозить з Єгипту своїх громадян, яким скасували рейси через закриття авіасполучення. Вранці у вівторок, 17 березня, п'ять літаків SkyUp Airlines вилетіли до столичого аеропорту Бориспіль, один – до Львову, повідомив в Facebook глава МЗС України Дмитро Кулеба. За його словами, на Шрі-Ланці також застрягли 105 громадян України. На цю мить посольство займається питанням їх евакуації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти