У ОП розповіли, про що Єрмак і Козак у Мінську домовилися по Донбасу

12 березня 2020, 08:57
Досягнута домовленість представити в ТКГ перелік осіб, які підлягають звільненню.
Андрій Єрмак
Андрій Єрмак / Главред

В Офісі президента України розповіли про результати чергового засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, на якому були присутні керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і заступник керівника Адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

Зокрема, сторони домовилися представити в ТКГ перелік осіб, які підлягають взаємному звільненню, "маючи на увазі необхідність завершення зазначених звільнень в найкоротші терміни".

Крім того, учасники переговорів дійшли згоди щодо подання остаточно узгоджених списків осіб, які підлягають процедурі взаємного звільнення, включно з підсумками перевірки, проведеної Міжнародним комітетом Червоного Хреста, з безумовним і безперешкодним доступом представників МКЧХ до певних осіб на територіях України і ОРДЛО.

відео дня

Крім того, в ході засідання ТКГ було вирішено внести Консультативну раду у складі політичної підгрупи ТКГ, і це рішення буде підписано після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини про виконання домовленостей, досягнутих під час саміту в Нормандському форматі 9 грудня 2019 року в Парижі.

читайте такожГолова ОП Єрмак зустрівся з заміною Суркова: що обговорювали

Нагадаємо, раніше заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак повідомив, що Тристороння контактна група в Мінську домовилася протягом тижня визначити осіб на звільнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти