Поява Центру протидії дезінформації - тривожний знак для України

14 березня 2021, 10:07
Попереду тривала фаза посилення авторитаризму, хто б не був при владі.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / Фото president.gov.ua

Коли будь-яка влада заявляє, що вона створює центр по боротьбі з дезінформацією, то це найвірніша ознака, що ця влада вже втратила довіру громадян, але не бажає це визнати, бажає залишитися при владі і тому переходить до силових методів боротьби з опозицією. Тобто, просто кажучи, влада стає авторитарною.

Якщо влада реально покращує життя людей, якщо вона реально бореться з корупцією, якщо вона створює умови для вільного підприємництва, якщо вона знижує податки, гарантує права людей і бізнесу, якщо вона ефективно витрачає податки, якщо вона прозора, якщо вона постійно проводить референдуми, якщо слова і справи у неї не розходяться і т.д., то для неї жодна дезінформація не страшна. Все, що потрібно для такої відповідальної влади - це просто чесно інформувати суспільство про те, які проблеми влада бачить і як вона збирається їх вирішувати.

Якщо нічого з перерахованого вище влада не робить, але не бажає віддавати владу, то вона починає шукати (і знаходить!) ворогів нації, звинувачує їх у всіх проблемах країни і обіцяє боротися з ними за допомогою Центру з протидії дезінформації (ЦПДІ).

відео дня

читайте такожЗеленський вичерпав ресурси для зростання свого рейтингуБудь-які ЦПДІ - це завжди звичайне Міністерство Правди. Винятків не було.

Примітно, що за часів Холодної війни, в Західній Європі і в США не було ніяких ЦПДІ, тому що суспільства цих країн тоді довіряли своїм урядам.

Але зараз ситуація на Заході докорінно змінилася. Демократії там багато в чому вже майже виродилися, особливо в США, і, як наслідок, там стали виникати ЦПДІ.

Ну, а якщо на Заході стали створювати ЦПДІ, то Україні просто сам Бог велів.

Збуваються найпохмуріші пророцтва Оруелла: демократія повсюдно зникає і весь світ ділитися між трьома великими авторитарними зонами:

  1. Океанія на чолі з США.
  2. Євразія на чолі з Росією.
  3. Остазія на чолі з Китаєм.

Україна міцно увійшла в авторитарну зону Океанія і зафіксувала цей факт націоналізацією і розслідуванням Харківських угод.

Той, хто сподівається на побудову демократії в Україні, наївний мрійник.

Попереду тривала фаза посилення авторитаризму, хто б не був при владі. Політичний режим: націоналістична охлократія, що імітує демократію. Економічного зростання не буде, буде стагнація. І так, буде ЦПДІ, філії якого будуть відкриватися в кожній області і в кожному районі, а потім при кожному жілтоваристві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти