В України є лише один спосіб вирватися з бідності

28 серпня 2020, 08:32
Економіка країни зможе рости тільки після кардинальної зміни еліт, а це може статися тільки в результаті соціальної революції.
бідність, Україна
Бідність України стає просто непристойною, але залишається, як і раніше, нездоланною / Reuters

Рівень життя в Україні найнижчий у Європі. Це тим більше дивно, якщо врахувати відмінні економіко-географічні виробничі фактори України: знамениті чорноземи, вигідне географічне положення, корисні копалини, освічене населення і т. д.

І тим не менше ми непристойно бідні.

Про причини нашої бідності я писав вже не раз.

відео дня

Але що робити? Як вилізти з безпросвітної бідності?

99% українців глибоко переконані, що для того щоб підняти економіку треба розробити хороший план, в якому все передбачити, де всі елементи плану були б науково обґрунтовані, узгоджені між собою і прив'язані до часу.

читайте такожЧому всі глобальні реформи в Україні завжди закінчуються проваломВідповідно до цих переконань сотні, якщо не тисячі економістів, включаючи західних і навіть МВФ, постійно розробляють нескінченні плани економічних реформ, але... віз і нині там. Нічого не дає ефекту. Ми як були бідними, так і залишаємося. Більш того, розрив між нами і європейськими країнами все збільшується і загрожує стати вже непереборним.

Так в чому причина? Чому всі наші плани не спрацьовують і економіка реально не зростає. Точніше, вона падає, падає стрибками.

Вся справа в тому, що ті ж 99% українців, включаючи економістів, не розуміють однієї найважливішої істини. А саме: будь-яка економіка - це, в кінцевому підсумку, завжди похідна від тих моральних цінностей, які культивує в першу чергу правлячий клас країни.

Чим вище моральність, тим сильніше економіка. І навпаки.

Той факт, що економіка України знаходиться на останньому місці в Європі, є наслідком того, що з моменту здобуття незалежності і по нинішній день влада в країні належить еліті, яка розділяє злодійську мораль.

Хотів би уточнити: наш політичний клас не просто корумпований. Якби так, то це було б півбіди. Корумпованих еліт у світі багато, навіть у США зараз політична верхівка вся загрузла в корупції. Наша правляча еліта кримінальна за своєю природою, тобто вона є симбіозом криміналітету, мафії, корумпованого чиновництва, силовиків і продажної інтелігенції, яка обслуговує інтереси правлячого класу. Всі вони сповідують блатну мораль, тобто мислять кримінальними категоріями, а саме: наї...ти, відібрати, кинути лоха, вкрасти, відібрати, наїхати, покалічити, вбити, вірність клану і т. д.

Тому до тих пір, поки до влади не прийде інша еліта, з більш високою моральністю, підняти економіку не можливо, в принципі.

читайте такожМВФ забирає в України останні шанси колись одужатиВся справа в моралі, а не в красивих планах реформування країни.

До речі, коли МВФ кредитує Україну, то він вільно чи мимоволі, але утримує при владі нинішню кримінальну еліту. На цей побічний ефект діяльності МВФ вказують багато серйозних економістів.

Але як змінити моральність правлячої еліти?

Тільки в результаті соціальної революції. По-іншому моральність, на жаль, не змінюється.

Ну, не в результаті ж виборів, звичайно!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти