Чотири причини, чому Навальний не повторить успіх українських майданів

24 січня 2021, 06:57
Для успіху революції необхідні передумови, яких в Росії немає.
Протести в Росії 23 січня 2021 року на підтримку Олексія Навального
Протести в Росії 23 січня 2021 року на підтримку Олексія Навального / Reuters

Повстання Навального, яке він всіляко намагається здійснити, навіть піддаючи своє життя серйозній небезпеці (причини його поведінки, як ми знаємо, мають виключно психологічний характер), з тріском провалиться, точно також і з тих же самих причин, як провалилися всі акції протесту в Білорусі. Тільки буде ще гірше.

Нагадаємо, що для того щоб революція (повстання) була успішною необхідні наступні передумови.

Наявність розколу еліт

Його в Росії немає, і не було ніякого розколу еліт в Білорусі. І Путін, і Лукашенко жорстко контролюють свій правлячий клас, рясно роздаючи йому пільги і привілеї. А в Україні обидва майдани були наслідком внутрішньоелітного розколу.

відео дня

Наявність духоподъемной ідеї

У Навального немає ніяких духопідіймальних ідей. Те, що в Росії процвітає корупція, це не новина для росіян. Корупція це спосіб життя для Росії протягом століть. І для України, до речі, теж. Йти під кулі на ОМОН через корупцію в Росії ніхто не буде.

У Білорусі теж не було ніяких надихаючих ідей. А ось в Україні була ідея прискореної євроінтеграції. Люди вірили в ймовірність швидкого підйому рівня життя. Те, що євроінтеграції не вийшло, це вже інше питання.

Сприятлива зовнішньополітична обстановка для повстання

Для успіху повстання необхідно щоб за неї заступилися сильні геополітичні гравці. За Навального Захід не заступиться, тому що заради нього ніхто не зважитися йти на конфлікт з Росією. За білорусів захід також не заступився, так як розумів що це призведе до громадянської війни, а отримати під боком ще один конфлікт, на зразок Донбасу Європа категорично відмовилася. А за Україну Захід вирішив поборотися і переборов Росію під час Майдану.

Наявність фінансової та економічної криз

У Росії немає криз. У Білорусії теж не було криз на момент акцій протеса.

читайте такожПутін панічно боїться російського МайдануТому жодних шансів на повстання у Навального немає. У кращому випадку побухтіт боягузлива інтелігенція і трохи побуянять тінейджери. А якщо хтось спробує робити провокації, то все закінчиться посадками і втечею на захід лідерів повстання. Після чого режим Путіна буде закручувати гайки по-серйозному.

Режим Путіна неможливо звалити за технологією кольорової революції, про що я писав вже не раз. Він може тільки розвалиться тільки під дією внутрішніх причин. Ну, а після того, що накоїли демократи в США, Захід вже не має ніякого морального права вимагати дотримання прав людей і демократичних норм в інших країнах. А це означає, що всі авторитарні режими можуть продовжувати спокійно продовжувати безумствувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти