StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Свобода у вогні": у Нью-Йорку показали фільм, героїнею якого стала кореспондентка ТСН Наталія Нагорна

15 листопада 2022, 19:14
Наталия Нагорная

Під час найбільшого американського фестивалю документальних фільмів Doc NYC показали стрічку Євгена Афінеєвського "Свобода у вогні: боротьба України за свободу", для створення якого 1+1 media надала частину архівних матеріалів.

У неділю, 13 листопада, майже двогодинну стрічку в престижному кінотеатрі на Мангеттені SVA Theatre презентували режисер Євген Афінеєвський та захисник "Азовсталі" Дмитро Козацький, чиє відео використано в епізодах про оборону Маріуполя. Серед героїнь масштабного документального фільму про війну "Свобода у вогні" – кореспондентка ТСН Наталія Нагорна, яка системно висвітлює перебіг війни рф в Україні протягом понад 8-ми років.

У фільмі показано звірства російських окупаційних військ та героїчний спротив українського народу через інтерв’ю з людьми, які пережили окупацію, військовими, журналістами на тлі кадрів, знятих у Ірпені, Бучі, Бородянці, Маріуполі, Києві, Харкові та інших населених пунктах.

відео дня

Автор також робить екскурс у минуле – до Революції гідності, російської анексії Криму та частини Донбасу, показуючи причини ненависті кремлівської верхівки до України, яка стала на демократичний шлях розвитку.

"Головне, щоб весь світ ще більше згуртувався навколо України. Протягом восьми років на війну, по суті, не звертали уваги. І зараз ми не повинні дозволити, аби нинішня увага до України спала", – розповів Євген Афінеєвський.

Наприкінці листопада кінострічка демонструватиметься в кінотеатрах Нью-Йорка. Крім цього, запланована серія заходів в інших країнах світу, де буде також присутня Наталія Нагорна.

Наталия Нагорная

"Це має бачити широка американська публіка, аби громадяни США розуміли, проти якого планетарного зла воює Україна і чому їй потрібно допомагати. Такі престижні кінофестивалі, яким є Doc NYC, "допомагають розплющувати очі тим, хто досі вірить російській пропаганді або ставиться до війни як до статистики", – зазначив генеральний консул України у Нью-Йорку Олексій Голубов.

Довідка

Doc NYC – щорічний фестиваль документального кіно у Нью-Йорку. Проходить у листопаді в кількох кінотеатрах на Мангеттені. Цього року – з 9 по 27 листопада.

Джерело: Укрінформ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти