StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

33 стрічки незалежної України, які можна переглянути у вільному доступі

23 серпня 2024, 17:33
20
Платформа кіно та телебачення Київстар ТБ створила добірку з 33 українських фільмів та серіалів, створених за часи незалежної України. Переглянути їх можна у вільному доступі з 23 по 26 серпня
день незалежності



24 серпня Україна відзначає 33-ту річницю здобуття Незалежності. За ці 33 роки в нашій країні з'явилося десятки різножанрових фільмів і серіалів. Деякі з них здобували світові кінонагороди, зокрема цьогоріч Україна отримала свій перший "Оскар" за документальний фільм "20 днів у Маріуполі".

відео дня

З нагоди найбільшого державного свята платформа кіно та телебачення Київстар ТБ пропонує добірку з 33 стрічок незалежної України, які можна переглянути у вільному доступі.

Художні повнометражні фільми

"Памфір" – один з найкращих фільмів 2023 року за версією британського "The Guardian"

Кримінальна драма "Памфір" Дмитра Сухолиткого-Собчука побачила світ у травні 2022 року на 75-му Каннському кінофестивалі та викликала суспільний резонанс. Вона розповідає історію контрабандиста Леоніда на прізвисько "Памфір". Події у фільмі відбуваються на Буковині під час Маланки, тож на глядача чекає багато красивих українських традицій.

"Люксембург, Люксембург" — нагорода за найкращу режисуру на 20-му Міжнародному фестивалі в Монте-Карло

Трагікомедія "Люксембург, Люксембург" Антоніо Лукіча полюбилася українським глядачам: у вітчизняному прокаті вона зібрала понад 34 мільйони гривень та опинилися на 11 сходинці в рейтингу українських стрічок з найбільшими касовими зборами за всі роки незалежності.

Це фільм про двох абсолютно різних за характером братів-близнюків із міста Лубни — Василя та Миколу, які дізнаються, що батько, який їх покинув заради життя в Європі, зараз при смерті. Тож у них є вкрай небагато часу, щоби приїхати у "місто мільйонерів" Люксембург та попрощатися з ним, а, можливо, і залишитися там.

"Захар Беркут" — копродукція зі США, яка отримала 3 "Золоті дзиґи"

Історичний екшен "Захар Беркут" режисерів Ахтема Сеітаблаєва та Джона Вінна отримав одразу 3 "Золоті дзиґи": за найкращу роботу художника-постановника, найкращий дизайн костюмів та найкращий грим.

Події у стрічці відбуваються у 1241 році. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід, винищуючи все на своєму шляху. Дійшовши до високих Карпатських гір, військо зупиняється біля підніжжя. Однак вночі кілька місцевих мисливців — брати Беркути потайки пробираються в табір та звільняють полонених. Несамовитий від люті хан вирішує йти навпростець, щоб помститися і знищити карпатські поселення. Для цього він знаходить зрадника серед місцевих, який відкриває йому таємний прохід у горах. Однак невеличка громада гірських мисливців під керівництвом Захара Беркута має свій план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога.

Також у добірці доступні для перегляду фільми "Щедрик", "Мої думки тихі", "Носоріг", "Я і Фелікс", "Коза Ностра. Мама їде", "Снайпер. Білий ворон", "Я, Ніна", "Безславні кріпаки", "Чорний ворон", "Інший Франко" та "Максим Оса: золото Песиголовця".

Документальні повнометражні фільми

"20 днів у Маріуполі" — понад 20 нагород і 40 номінацій

Перший "Оскар" України — "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова в категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм". Але не "Оскаром" єдиним: стрічка здобула понад 20 нагород і 40 номінацій. "20 днів у Маріуполі" став найкасовішим українським документальним фільмом.

"20 днів у Маріуполі" розповідає про перші тижні бойових дій в оточеному місті Донецької області, які розпочалися 24 лютого 2022 року після повномасштабного вторгнення російських військ на територію України. Над створенням фільму працювали режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко.

Серіали

"Спіймати Кайдаша" — "Золота дзиґа" за найкращий ігровий серіал у 2021 році

Події розгортаються в селі Семигори під Києвом у період між 2005 та 2014 роками в родині Омелька Кайдаша та Марусі Кайдашихи. Серіал за мотивами відомого літературного твору Івана Нечуя-Левицького на новий лад сповнений різними драматичними конфронтаціями між усіма членами сім'ї, з апогеєм, що приходить у 2014 році, коли сім'ю розділяє Революція Гідності.

"Окуповані" — історія опору українців на окупованих територіях

Події серіалу відбуваються під час повномасштабного російського вторгнення. Головний герой серіалу Роман допомагає колишній дружині Юлі та їхньому сину виїхати з міста до селища, де проживають Юлині батьки. Село здається більш безпечним місцем, однак вже за лічені години опиняється в окупації. Російські загарбники швидко встановлюють свої порядки: грабують магазини, обшукують домівки, жорстоко караючи всіх, хто чинить спротив. Налякані та розгублені місцеві жителі опиняються у пастці, але не втрачають надії на визволення. Розуміючи, що допомоги доведеться чекати довго, Роман наважується на рішучі дії і приєднується до партизанського руху.

"Перші дні" — перший український телепроєкт, диджитал-прем'єра якого на "Netflix" відбулася разом з Україною одночасно ще у 18 країнах Європи

Український серіал-антологія "Перші дні" вийшов на екрани у 2023 році. Серіал розкриває події початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України 24 лютого 2022 року. Натхненням для сценарію стали реальні історії звичайних українців, які залишилися на батьківщині після початку російського вторгнення. Серіал складається з 6 художніх мініфільмів: "Сім’я", "У зоопарку", "Білий", "Київ – Берлін", "Мами", "Будинок із зіркою".

Також у добірці доступні для перегляду серіали "Одна родина", "Дільничий з ДВРЗ", "Будиночок на щастя", "Голова", "Ботоферма", "Жіночий лікар", "Звичайна людина", "Морська поліція. Чорноморськ", "Шлях додому", "Зозулі", "Друзі", "Перевізниця", "Одна родина" та "Звʼязок".

Для того, аби переглянути ці фільми та серіали у вільному доступі, потрібно авторизуватися на Київстар ТБ за номером мобільного телефону. Зробити це можуть користувачі будь-яких мобільних операторів.

Довідково:

Київстар ТБ — спільний проєкт 1+1 media та Київстар, заснований 11 грудня 2019 року. Це платформа кіно та телебачення, що надає користувачам доступ до сотень тисяч годин українського та світового контенту, прямоефірних програм і регулярно пропонує для перегляду ексклюзивні проєкти. Платформа нараховує понад 430 телеканалів і VOD-бібліотеку із 20 000 фільмів, серіалів, мультфільмів і шоу. Київстар ТБ доступна для всіх операторів мобільного зв'язку в Україні та всіх інтернет-провайдерів. Дізнавайтеся більше про новинки на платформі в телеграм-каналі "Кіно для ТБ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти