StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Сама злізе: як зняти стару фарбу з дерева в домашніх умовах

16 квітня 2024, 10:22
Главред знайшов, як видалити фарбу з дерева і зробити це максимально швидко.
Як зняти стару фарбу з дерева в домашніх умовах
Як зняти стару фарбу з дерева в домашніх умовах / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

З приходом тепла власники приватних будинків починають облагороджувати свою ділянку. Одне із завдань - пофарбувати паркан або інші дерев'яні елементи, але як зняти стару фарбу з дерева?

Існує чимало способів зробити це без зусиль. Ми зібрали найкращі з них.

Яким інструментом можна зняти стару фарбу з дерева?

Можна використовувати шпатель або скребок, але такий процес займе у вас дуже багато часу, тому краще скористатися іншими методами і способами швидкого зняття старого покриття з дерев'яної поверхні.

Наприклад, можна використовувати шліфувальну машинку. Робити це рекомендується на вулиці, оскільки процес запорошений і абразивні шкурки швидко забиваються, пишуть експерти з kolorit.ua.

Дивіться відео про те, як видалити фарбу з дерева:

Чим зняти стару фарбу в домашніх умовах найпростіше? Будівельний фен. З його допомогою фарба нагрівається, від чого вона починає пузиритися і відшаровуватися від поверхні, після чого дуже легко видаляється шпателем.

Як фарбувати дерево?

Класти фарбу потрібно плавними рівномірними рухами (пензля або балона). Після висихання першого шару, на що піде 15-20 хвилин, нанесіть наступні шари фарби. При фарбуванні дерева рекомендується нанести не менше 2 - 3 шарів фарби. Грамотне фарбування дерева - це копітка справа, яка не терпить поспіху.

Як називається рідина для зняття фарби з дерева?

Існує багато засобів для розчинення і видалення фарби, але найробочіші і найпопулярніші з них - Змивка СП-6 і Змивка СП-7. Працювати воно починає вже через 40 хвилин.

Після розпушування старе покриття потрібно видалити шпателем, якщо покриття видалилося не повністю, операцію слід повторити, очищену поверхню ретельно протерти ганчіркою, змоченою бензином або уайт-спіритом.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти