StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Урожай порадує: як правильно поливати полуницю

15 квітня 2024, 17:01
Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете забезпечити здоровий ріст і рясний урожай полуниці на вашій ділянці.
Як правильно поливати полуницю
Як правильно поливати полуницю / Колаж ГГлавред, фото: pixabay.com

Полив полуниці - важливий етап догляду за цими рослинами, який визначає не тільки їхнє здоров'я, а й якість ягід. Але як правильно поливати полуницю? Є кілька ключових моментів, які допоможуть вам досягти ідеального результату.

Якою водою поливати полуницю?

Для поливу полуниці використовуйте теплу воду, попередньо нагріту за день. Холодна вода може завдати шкоди корінню рослин, особливо якщо воно нагріте сонцем. Уникайте використання води з колодязів або свердловин, оскільки вона може бути занадто холодною, пишуть експерти.

Як часто поливати полуницю?

Полив полуниці слід проводити з урахуванням погоди. Якщо пройшов дощ і земля ще волога, почекайте, поки вона не висохне. Необхідно уникати як недостатнього, так і зайвого поливу, щоб запобігти можливим захворюванням рослин.

відео дня

Частота поливу також залежить від складу ґрунту. На піщаних ґрунтах полив слід проводити частіше, ніж на глинистих. Орієнтуйтеся на вологість ґрунту і проводьте полив, коли це необхідно.

Полуниця - це ягода чи фрукт?

У побуті ягодою зазвичай називають будь-який дрібний м'ясистий плід (незалежно від його ботанічної класифікації типу плоду та істинності), наприклад смородину, аґрус (ягода), полуницю, суницю, шипшину (несправжня ягода), вишню, черешню, малину (кістянка).

Під час поливу полуниці намагайтеся не потрапляти водою на плоди, щоб уникнути можливих захворювань і гниття ягід. Краще лити воду прямо під корінь рослин, щоб вони могли отримати достатньо вологи.

Як правильно поливати полуницю під час цвітіння?

Враховуйте фази росту і розвитку полуниці. Під час цвітіння і дозрівання ягід рослини потребують більш інтенсивного поливу. Після збору врожаю і до кінця сезону зменшіть частоту поливів.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете забезпечити здоровий ріст і рясний урожай полуниці на вашій ділянці.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти