StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як вибрати місце в літаку - щоб не заколисувало і де найбезпечніше

22 липня 2021, 18:59оновлено 31 серпня 2021, 23:13
За якими критеріями потрібно обирати місце в літаку, щоб подорож пройшла максимально комфортно - розповість Главред
Як вибрати місце в літаку
Як вибрати місце в літаку / vash-otdyh.by

"Можна мені місце біля віконця?",- одне з найпоширеніших прохань в сезон відпусток на стійці реєстрації в аеропорту. Але місце біля вікна не завжди гарантує комфортний переліт. Главред розповість, де найкомфортніше сидіти в літаку і як вибрати найкраще місце. Раніше ми писали, які країни Європи відкрили кордони для України.

Як обрати місце в літаку: чекін або стійка реєстрації

  • У багатьох великих міжнародних компаніях забронювати вподобане місце можна не виходячи з дому. Скориставшись мобільним додатком авіакомпанії за добу до передбачуваного польоту можна зареєструватися на рейс в режимі онлайн (чек-ін) і вибрати будь-яке місце. Однак в компаніях-лоукостерах за бронь місця може зніматися додаткова плата.
  • Вибрати місце можна також і під час реєстрації на рейс в аеропорту. Щоб відхопити саме коронне - потрібно приїхати в аеропорт раніше.
  • Обзаведіться картою лояльності авіакомпанії - шансів на комфортне сидіння буде більше.

Вибирати місце в літаку необхідно виходячи з пріоритетів в польоті. Для того, щоб виспатися на трьох сидіннях потрібно обирати місця в самому хвості літака. При неповному завантаженні повітряного судна, є ймовірність, що ваш сон ніхто не потривожить.

У дні найменшого завантаження аеропортів - понеділок, вівторок і четвер – на рейсах практично гарантовано буде "місце для сну". Найбільш заповнені рейси - ранкові та вечірні.

відео дня

Пасажирам з дітьми найкраще вибирати місця в передній частині салону. Там є можливість кріплення люльки для самих маленьких. Важливий момент - безпосередня близькість туалету і початок обслуговування харчування з "носа". Крім цього зійти з трапа літака можна першими.

читайте такожНезабаром для вільного в'їзду з України відкриються ще шість країн Європи-ЗМІ

Вибір місця в літаку: корисні поради

  • Щоб не заколисувало в дорозі – віддавайте перевагу місцям у крила – там трясе найменше. Найсильніше турбулентність відчувається в хвостовій частині
  • Місця з 8 по 20 ряд - самі шумні - там розташовані мотори й турбіни.
  • Просторі місця в аварійному ряду підійдуть високим і тим, хто подорожує з тваринами. Однак в цей ряд не посадять дітей до 16 років і людей з обмеженими можливостями.
  • При неповному завантаженні літака після закінчення посадки можна зайняти будь-яке вільне місце.
  • Якщо приїхати до кінця реєстрації є шанс отримати місце в бізнес-класі. Однак може бути вам дістанеться місце, від якого відмовилися інші.
  • Для тих, хто не мислить політ без красивих знімків для соцмереж, необхідно займати місця біля вікна з 15 по 18 ряд.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти