StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як потрібно смажити фундук: прості поради дадуть неймовірний смак

28 вересня 2023, 16:30оновлено 29 вересня 2023, 08:13
Будь-яка людина, яка любить ходити на прогулянки в ліс, ні-ні, але задумається - "Як правильно смажити лісовий горіх?" (він же фундук).
Горіхи, фундук
Смажити фундук - не така вже і складна справа / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Хоча людина може вживати фундук і сирим, і смаженим, все ж прожарювання лісових горіхів може надати їм більш насичений смак і аромат.

Як потрібно смажити фундук

Якщо ви вирішите смажити фундук, то ось як це можна зробити:

  • Розігрійте сковороду без олії на середньому вогні.
  • Додайте в сковороду фундук і обсмажуйте їх, періодично помішуючи, поки вони не набудуть золотисто-коричневого кольору і не почнуть приємно пахнути. Це може зайняти лише кілька хвилин, тому будьте уважні, щоб не переварити горіхи.
  • Як тільки горіхи будуть готові, перекладіть їх на паперовий рушник або підставку, щоб позбутися від зайвої олії.

Якщо вас цікавить "горіхова тема", то рекомендуємо наш матеріал: "Як почистити багато волоських горіхів за секунди: лайфхак, який справді працює".

відео дня

Смажені горіхи фундук можуть бути використані в кулінарії для додавання в різні страви, такі як салати, випічка, десерти або як закуску.

Крім більш інтенсивного смаку, смажені горіхи можуть надати стравам також хрустку текстуру.

Горіхи, фундук

Як смажити фундук в духовці

Для смаження фундука в духовці, дотримуйтесь цих інструкцій:

  • Підготуйте фундук. Візьміть сирі горіхи і добре промийте їх під холодною водою. Потім викладіть фундук на паперовий рушник і обсушіть його, щоб прибрати зайву вологу.
  • Розігрійте духовку. Попередньо розігрійте духовку до температури 160-180 градусів за шкалою Цельсія.
  • Підготуйте деко. Візьміть деко і викладіть на нього фундук в один шар. Необхідно забезпечити рівномірний розподіл горіхів.
  • Смаження в духовці. Помістіть деко з фундуком в попередньо розігріту духовку. Обсмажуйте фундук протягом 10-15 хвилин, періодично перемішуючи його або струшуючи деко. Фундук буде готовий, коли стане золотисто-коричневим і почне приємно пахнути. Час смаження може змінюватися залежно від вашої духовки, тому стежте за процесом і не допускайте пережарювання, щоб уникнути гіркоти.
  • Охолодження і вживання. Після смаження фундук перекладіть його на паперовий рушник або на ситечко, щоб позбутися зайвої олії і дати йому охолонути. Після охолодження фундук можна вживати як закуску, додавати в салати, випічку, десерти або використовувати в різних кулінарних стравах.

Пам'ятайте, що фундук в духовці також обсмажується до золотистого кольору, що надає йому більш насичений смак і хрустку текстуру.

Після охолодження фундук можна вживати як закуску, додавати в салати, випічку, десерти або використовувати в різних кулінарних стравах.

Вас можуть зацікавити такі тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти