StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Є вдома у кожного: лікарі назвал популярний напій, що допоможе позбутись прищів

8 січня 2024, 16:23
Прищі можуть бути кошмаром у будь-якому віці, але є смачний напій, який можна готувати щоранку, щоб позбутися від прищів.
Є вдома у кожного: лікарі назвал популярний напій, що допоможе позбутись прищів
Як позбутись від прищів - лікарі розповіли, як вилікувати акне / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Гормональні прищі можуть варіюватися від чорних і білих вугрів до кіст, але певний гарячий напій може допомогти полегшити запальні висипання. Плями навколо щелепи, підборіддя та губ, є симптомом гормональних акне, але як запобігти їх появі?

Під впливом гормональних коливань багато дорослих жінок страждають від рецидивів акне або можуть вперше зіткнутися з цим захворюванням шкіри у старшому віці.

У Sk:n Clinics підтвердили, що гормональні акне можуть призвести до появи білих і чорних вугрів, папул, пустул, вузликів і кіст. Пише Express.co.uk.

відео дня

Лікарі заявили: "Гормональні зміни можуть посилити запалення акне, збільшуючи вироблення бактерії, що викликає акне, яка називається Propionibacterium acnes".

Легкі випадки гормональних акне можуть добре піддаватися лікуванню місцевими препаратами, що відпускаються без рецепта, такими як ретиноїди, натуральні кислоти (AHA і BHA) і перекис бензоїлу.

"У деяких випадках легкі форми акне також можна вилікувати за допомогою натуральних засобів", - кажуть у Sk:n Clinics.

Одним з таких натуральних засобів є зелений чай, який має протизапальні властивості.

Хоча немає достатніх доказів ефективності зеленого чаю проти гормональних акне, варто спробувати.

Доктор Синтія Кобб, яка спеціалізується на естетиці та косметиці, підтвердила, що зелений чай є природним, нехімічним способом лікування висипань.

Дослідження показали, що для деяких людей споживання зеленого чаю може допомогти поліпшити стан шкіри, почервоніння і подразнення, викликані акне.

Зелений чай містить катехіни, які мають антиоксидантні, протизапальні та антибіотичні властивості. Особливо багатий на епігаллокатехін галлат (EGCG), поліфенол, який, як було доведено, покращує стан акне та жирної шкіри.

Доктор Кобб підтвердила, що EGCG також має антиандрогенну дію, а це означає, що він ефективно зменшує виділення жиру в шкірі. Через брак досліджень у цій галузі не існує рекомендованої кількості зеленого чаю, яку слід вживати щодня, щоб допомогти при гормональних акне.

Однак доктор Кобб обґрунтувала, що двох-трьох чашок на день має бути достатньо, щоб спробувати домашній метод для полегшення запальних прищів.

Вважається, що розсипний зелений чай має кращу якість, ніж пакетики, але що б ви не обрали, найкращі варіанти - органічно вирощені. Сертифікований органічно вирощений чай не повинен містити жодних пестицидів, хімікатів або добавок.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти