StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Виручає у всіх випадках: для чого досвідчені водії возять з собою картоплю

12 серпня 2024, 16:49оновлено 13 серпня, 17:39
1924
Картопля може полегшити життя водіїв, особливо в дощову погоду, поліпшуючи видимість на дорозі. Главред з'ясував, для чого водії возять з собою картоплю.
Виручає у всіх випадках: для чого досвідчені водії возять з собою картоплю
Для чого досвідчені водії возять з собою картоплю - виручає завжди / Колаж Главред, фото: pexels

Картопля може стати несподіваним, але корисним помічником для водіїв, адже завдяки хитрому трюку може "врятувати життя", якщо ви потрапили під час проїзду під сильним дощем. Про це йдеться у відео YouTube-каналу "Simple and Fast".

Також рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Як зрозуміти, що бензин поганої якості: фішки, які має знати кожен".

Як картопля допомагає під час зливи на дорозі

Як йдеться у відео, водії натирають лобове скло автомобіля картоплею під час зливи, щоб поліпшити видимість. Картопля містить крохмаль, який створює тонку плівку на склі. Ця плівка змінює властивості поверхні скла, роблячи її менш схильною до затримки води.

Щоб продемонструвати ефективність методу, автор відео розрізав картоплю навпіл і наніс її крохмалисту частину на скло автомобіля.

Він зазначає, що після ретельного нанесення картоплі на лобове скло, воно набуває водовідштовхувальних властивостей, що дозволяє дощовим краплям легко скочуватися.

Для наочності ютубер використав малярську стрічку, щоб розділити вікно на дві частини і застосував картоплю лише на ліву сторону.

"Як ви бачите, на правій стороні є краплі, а на лівій немає. Це ідеально для днів, коли йде сильний дощ, і ви знаєте, що вікна запотівають", - йдеться у відео.

Він також додав, що крім того, картопля може запобігати запотіванню скла зсередини, що особливо важливо в холодну або вологу погоду. Вона діє як природний антизапотівач, знижуючи ймовірність утворення конденсату, який може перешкоджати видимості.

Дивіться відео про те, як покращити видимість під час зливи за допомогою картоплі:

Для чого натиряють картоплею кран у ванній

Крім того, автор відео показав, як ретельно витирає картоплею кран у ванній кімнаті. Після натирання він відзначив, що краплі води більше не збираються на поверхні крана.

"Як бачите, краплі води тепер зникають самі по собі, без необхідності витирати кран ганчіркою", - зазначив він.

Також, натирання картоплею крана у ванній може бути корисним для того, щоб видалити плями, накип або водяні розводи, які часто утворюються на металевих поверхнях через жорстку воду.

Крохмаль, що міститься в картоплі, допомагає очистити і додати блиску металу, а також створює захисний шар, який перешкоджає повторному утворенню нальоту і плям на крані. Це простий і натуральний спосіб підтримувати кран у чистоті.

Що відомо про "Simple & fast"

"Simple & fast" - YouTube канал про прості та швидкі страви та експерименти на кухні. Автори каналу часто діляться простими і корисними порадами щодо пригтотування їжі, прибирання та доглядом за будинком.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти