StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому кури падають на ноги: "червоний сигнал" для господарів

28 червня 2024, 11:49
262
У власників господарств часто виникає питання, що робити, якщо курка падає на ноги. Досвідчена хазяйка поділилася дієвим методом.
Курятник
Що робити, якщо курка кульгає чи падає на ноги / Колаж: Главред, фото: flickr

Нерідко серед курей господарі виявляють тих, які починають падати. В таких випадках важливо визначати, чому кури падають на ноги та як їм допомогти. На YouTube-каналі власниця великого господарства Любов Ільчишина розповіла, що відбувається з курами.

За її словами, причиною такої поведінки курей можуть бути інфекції у двох проявах - зовнішньому і внутрішньому. В першому випадку це виявляється наростами на лапах. Тому потрібно час від часу уважно оглядати усіх курей, адже на вигляд вони можуть бути здорові, нормально нестися, аж поки нарости не досягнуть великих розмірів. Якщо говорити про внутрішній прояв, то пані Любов переконує, що у курей може завестися інфекція у кишківнику.

Що робити, якщо курка падає на ноги

Власниця великого господарства розповіла про два народні методи боротьби з інфекцією у курей. За її словами, проти наростів на ногах буде ефективний метод із соляркою. Налийте її у відро та опустіть туди лапи курки. Цю процедуру потрібно повторювати по 2-3 рази протягом 1-2 днів. Якщо ви зробите все правильно, на третій день ноги у курей стануть жовті, а нарости зникнуть.

відео дня

Якщо ж у курей завелася інфекція в кишківнику, Любов рекомендує використовувати самогонку. Її потрібно давати раз або два на день через шприц. Але важливо, щоб у курки не була пошкоджена печінка. Тоді цей метод, за словами господині, спрацює швидко і якісно.

Чому курка сідає

Якщо ви спостерігаєте, що тварина не падає на ноги, а сідає - це теж не дуже добрий сигнал. Серед можливих причин: неналежне утримання, неправильна годівля, травми, подагра або артрит.

Часто курка може не лише сідати, а й кульгати. Причиною цього можуть бути механічні ушкодження, інфекції, захворювання внутрішніх органів. Також кульгавість курей може бути наслідком прихованих захворювань нирок.

Що робити, якщо курка кульгає

В першу чергу потрібно ізолювати хвору курку, адже цим птахам притаманна агресивна поведінка відносно хворих особин. Це перша причина, чому кури клюють іншу курку. Але водночас хвора курка повинна бачити інших курей, але без прямого доступу. Після цього потрібно виявити механічні пошкодження, продезінфікувати їх і поліпшити годівлю.

Чому курчата несушки падають на ноги

Якщо говорити про курчат, то їм не притаманні інфекційні захворювання у випадку падіння на ноги, як у дорослих особин. Поширена причина такого явища - це ураження коростяним кліщем. Тому важливо регулярно, хоча б раз на місяць оглядати шкіру на ногах курчат.

Хто така Любов Ільчишина?

Любов Ільчишина - автор каналу на YouTube, де розповідає про власне життя, поради з догляду за тілом, лайфхаки по господарству і городу. За каналом стежать більше 6 тисяч користувачів.

Більше новин про господарство і город:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти