StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чому годинник носять на лівій руці: мало хто про це здогадується

18 березня 2024, 13:59оновлено 21 березня, 14:28
Не усім відомо, чому годинник носять саме на лівій руці, а не на правій. Насправді відповідь досить проста.
Наручные часы
Чому годинник носять на лівій руці/ колаж: Главред, фото: unsplash.com

Коли ми придбали годинник, то зазвичай не задумуючись одразу одягаємо його на ліву руку. Часто нас до цього підштовхує те, що усі ж так роблять. Але не усім відомо, чому годинник носять на лівій руці й чи можна носити його на правій.

Радимо також прочитати наступний матеріал: Лише найуважніший знайде собаку за 9 секунд: надзвичайна оптична ілюзія

Отже, давайте розберемося, яка різниця, якщо носити годинник на правій або лівій руці. Насправді це не є суворою рекомендацією або правилом носити такий аксесуар саме на лівій руці.

відео дня

Одразу може виникнути запитання, чому ж у такому разі більшість людей носить годинник саме так, якщо можна робити і по-іншому. Відповідь ховається у практичності такого носіння – варто одягати годинник саме на ту руку, якою менше користуєшся. Тому правші одягають годинники переважно на ліву руку, а лівші – на праву.

Якщо правша буде носити годинник на правій руці, то він може дуже швидко відчути дискомфорт. Адже саме цією рукою він частіше щось робить – тримає чашку кави, пише, відчиняє двері тощо. Крім цього, збільшується ризик, що скляний циферблат може об щось розбитися або подряпатися, якщо ми будемо носити годинник на тій руці, якою частіше користуємося. Також у таких умовах може швидше зноситися ремінець цього аксесуару.

Якщо зважати на правила етикету, то у них насправді небагато уваги приділяється тому, на якій руці потрібно носити годинник. Іноді можна зустріти пораду не носити дорогий годинник на руці, якою вітаєшся з іншими людьми, адже це може розцінюватися як снобізм. У багатьох колах вважається нетактовним так відкрито демонструвати іншим дорогу річ.

Що таке сноб?

Сноб (англ. snob) – це термін для позначення людини, яка вважає, що існує взаємозв’язок між соціальним статусом (включаючи зовнішність) і людською цінністю. "Сноб" також стосується людини, яка відчуває перевагу над представниками нижчих соціальних верств, рівня освіти чи інших соціальних сфер, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти