StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Організм скаже "спасибі": ТОП-6 найкорисніших фруктів

2 грудня 2023, 10:03
Главред розповість, які фрукти можуть створити з вашим здоров'ям диво.
ТОП-6 найкорисніших фруктів
ТОП - 6 найкорисніших фруктів / колаж: Главред, фото: скріншот Тікток, Instagram fait.avec

Немає людини, яка хоч раз у своєму житті не чула б про те, що на здоров'я організму в першу чергу впливає спосіб життя і якість харчування людини. Ми розповімо, який фрукт найкорисніший для здоров'я і що краще вживати частіше.

Експерт з харчування та фітнес-тренер Дмитро Глєбов склав ТОП-6 продуктів і розповів який фрукт має багато вітамінів і максимально корисний склад елементів.

Які фрукти найкорисніші

На шосте місце експерт визначив абрикоси і персики. Ці фрукти дуже корисні і менш калорійні, ніж інші. Абрикоси містять багато клітковини і зовсім небагато цукру і фруктози. Їх колір вказує на наявність каротиноїдів, а цей природний пігмент переносить активний кисень .

відео дня

На п'ятому місці опинилися ківі і апельсини. У них не тільки багато клітковини, але й калію, а також інші мікроелементів. Також в них є фруктоза і сахароза, але їх практично неможливо переїсти. Оптимальна кількість-1-2 таких фруктів в день.

Четверте місце зайняв ананас. Цей солодкий фрукт містить клітковину і такий елемент, як бромелаїн, він допомагає перетравлювати їжу і покращує роботу травної системи. Цей фрукт варто вживати за 10-15 хвилин до прийому їжі.

Першим у трійку лідерів потрапляє гранат. Цей фрукт багатий фосфором, калієм, магнієм, які необхідні для стінок судин і хорошого кровообігу. Гранат необхідно їсти з кісточками, добре їх пережовуючи. А ось сік граната містить велику кількість фруктози, з ним варто бути обережним.

Друге місце впевнено займають лимон, лайм і грейпфрут. Ці фрукти з низьким вмістом фруктози, вражають кількістю вітаміну С і К. Ці цитрусові є лікувальними, їх використовують в лікувальних системах харчування.

І, нарешті, лідер - перше місце розділили авокадо і папайя. Папайя містить фермент, який використовують в БАДах і фармацевтиці. Цей фрукт не солодкий і не містить великої кількості цукрів. Його варто вживати перед їжею для поліпшення травлення. Авокадо, в свою чергу, справжній скарб корисних жирів з мінімумом вуглеводів. Також в ньому величезна кількість клітковини і жиророзчинних вітамінів.

Більше про найкорисніші фрукти можна почути у відео Дмитра Глєбова:

@jimmymaikided Найкорисніші фрукти! Що треба їсти, щоб бути здоровим! # фрукти#ананас#авокадо#апельсин#персик# їжа# здороваїжа♬ Ibiza - Jarico

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти