StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Справжня шкода для улюбленця: що категорично не можна собакам з їжі

14 вересня 2023, 16:42оновлено 14 вересня 2023, 17:15
10188
Собака - вірний друг людини, а значить - вимагає про себе гарної турботи. Главред розповість, що можна давати собаці з людської їжі.
Що категорично не можна собакам з їжі
Що категорично не можна собакам з їжі / колаж: главред, фото: скріншот

Також часто, як і котів, в будинку людей можна зустріти собак. Однак незважаючи на велику любов до пухнастих, не всі знають, що ні в якому разі не можна давати собаці. Ми розповімо, чого варто уникати.

Що категорично не можна собакам з їжі

У собак також є обмеження в їжі, як і у інших тварин, адже їх організм відрізняється від людського. Собакам не варто давати свинину і курку, також річкову рибу. Крім іншого - категорично не можна давати трубчасті кістки, картоплю, буряк і капусту. Небажаними продуктами для вихованця також є шоколад, солодощі, макарони з хлібом, і, звичайно, молоко.

Що можна давати собаці з людської їжі

Це популярне питання хоч раз в житті, але ставив собі кожен господар. З людської їжі собаці можна зрідка дати варене нежирне м'ясо. Наприклад, яловичину або субпродукти, також дуже рідко індичку. З круп небажано, але можна - гречку або рис. При цьому перловка і вівсянка - категорично заборонені.

відео дня

Чому собакам не можна їсти курку

Це питання викликає одну з найбільш бурхливих реакцій, проте відповідь досить проста. М'ясо курки або навіть бульйон заборонений тим собакам, у яких спостерігаються проблеми з підшлунковою і шлунково-кишковим трактом. Крім цього, курка - шкідливий продукт для собак маленких порід. Ці вихованці схильні до алергії і їх шлунок відрізняється особливою чутливістю.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти