StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Мило і тепло, але дуже небезпечно: чому не можна брати собаку в ліжко

14 вересня 2023, 12:20
2023
Собака в ліжку - не найкраще рішення. Главред розповість, чим це загрожує для людини.
Чому не можна брати собаку в ліжко
Чому не можна брати собаку в ліжко / колаж: Главред, фото: скріншот

В Україні вже починає холоднішати, а значить - українці утеплюються, дістають ковдри і теплі піжами. У цю пору року виникає спокуса взяти з собою в ліжко і свого пухнастого друга собаку.

Якщо ви хочете знати, як правильно піклуватися про свого вихованця, читайте наш матеріал: Серйозна небезпека для чотирилапого: яку воду краще наливати коту.

Однак лікарі, за словами Mirror, попереджають і радять власникам собак ніколи не спати з ними в ліжку.

відео дня

Чому не можна брати собаку в ліжко

У вересні температура починає падати, і осінь, якою ми її знаємо, починає стабілізуватися. Багато хто задається питанням - чи можна спати поруч з собакою? Але, за словами лікаря, ніколи не слід підпускати собаку до себе в ліжко, оскільки це може становити серйозну загрозу для здоров'я. Експерти стверджують, що випадання шерсті може викликати алергію у людей, а лупа тварин при вдиханні може викликати проблеми з диханням.

Доктор Дебора Лі з інтернет-аптеки Dr Fox пояснила RSVP Live :

Лупа домашніх тварин є частою причиною алергії у дітей і дорослих. Зустріч з лупою домашніх тварин може викликати алергічний риніт, дерматит, кропив'янку та симптоми астми. Коли ви вдихаєте частинки лупи тварини у ваші легені, імунні клітини вашого організму розпізнають антиген собаки чи кішки як чужорідну речовину, що становить загрозу для вашого здоров'я.

Чому не можна пускати собаку в ліжко

Крім усього іншого, якщо у вашого вихованця є блохи, це може становити небезпеку, якщо ви дозволите йому опинитися у вашому ліжку, оскільки ці кровопитні істоти можуть в кінцевому підсумку харчуватися вами, а не вашим вихованцем.

Більше того, 86% собак та 32% котів виявили позитивний результат на Enterobacteriaceae, групу бактерій, що включає сальмонелу, кишкову паличку та шигелу, які є частими причинами гастроентериту у людей. Ці бактерії легше передаються, коли ви обіймаєтеся зі своїм вихованцем у ліжку, тому найкращий спосіб уникнути їх появи — тримати своїх пухнастих друзів подалі від спального місця.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти