StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Кого потрібно боятися в Чорному морі: приголомшливі відомості про блакитну безодню

3 листопада 2023, 19:31оновлено 4 листопада 2023, 08:18
В осінню пору року непогано б згадати про літо і морські купання. Главред вирішив розібратися - кого потрібно боятися в Чорному морі?
Чорне море
Кого варто боятися в Чорному морі? / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Часи нині суворі і тому часом дуже хочеться згадати ту епоху, коли, готуючись пірнути у води Чорного моря, побоюватися варто було зовсім не морських мін російських та інше смертоносне залізо, а простих морських мешканців.

Також рекомендуємо прочитати наш матеріал: "Чому риба клює на хробака, хоч він і не водиться у воді".

Кого потрібно боятися в Чорному морі

У Чорному морі основні небезпеки, на які варто звернути увагу, такі:

відео дня
  • Сильні течії. У деяких місцях Чорного моря можуть бути сильні течії, які можуть бути небезпечними для плаваючих людей або навіть для суден.
  • Медуза. У літні місяці в Чорному морі іноді зустрічаються медузи, включаючи досить неприємні види (корнероти, наприклад), або деякі дрібні види акул.
  • Підводні скелі і перешкоди. Для мореплавців важливо бути уважним до підводних скель та інших перешкод, особливо при плаванні на невеликих суднах.
  • Підводна фауна. Хоча акули зазвичай не мешкають в Чорному морі (великі так точно), все ж можуть зустрічатися інші види риб, які за певних обставин можуть створювати небезпеку для людини.
  • Рівень безпеки на пляжах. Деякі пляжі можуть мати низький рівень безпеки, тому завжди корисно бути уважним до попереджень і дотримуватися правил поведінки на пляжі.

Які в Чорному морі водяться акули

У Чорному морі проживання акул вкрай рідко, їх присутність тут дуже малоймовірно. Загальноприйнята думка серед вчених полягає в тому, що акули в Чорному морі не живуть з кількох причин, включаючи брак солоності води (Чорне море менш солоне в порівнянні з іншими морями) і особливості географії моря, які не створюють оптимальних умов для акул.

Однак, в цілому, Чорне море - відмінне місце для відпочинку і релаксації, і дотримання елементарних правил безпеки зазвичай забезпечує безпечне перебування на його березі (якби не треклята війна).

Чорне море

Де мешкають акули в Україні

В Україні, акули не є типовими мешканцями, так як Україна має доступ до Чорного моря, де умови проживання для акул не є оптимальними через низку факторів, таких як більш низька солоність води, температура води та інші фактори навколишнього середовища.

Хоча іноді можуть бути зрідка помічені дрібні види акул, але це є вкрай рідкісним і нехарактерним явищем для цієї області. Найбільш типовими місцями проживання акул є тепліші води з помітно високою солоністю, такі як ті, що зустрічаються в більш південних широтах, наприклад, у Середземному морі або в інших тропічних і субтропічних морях.

Де найчастіше акули нападають на людей

Атаки акул на людей досить рідкісні і відбуваються зазвичай випадково. Однак, деякі місця більш відомі своїми випадками нападів акул.

Деякі з цих місць включають:

  • Австралія. Штат Західна Австралія відомий як одне з місць з найбільшою кількістю атак акул на людей. Це пов'язано з наявністю популяцій певних видів акул і популярністю пляжного відпочинку.
  • Південна Африка. Узбережжя Південної Африки також відоме своїми випадками нападів акул на людей, особливо в районах, де акули живуть у великій кількості.
  • Гаваї. Незважаючи на те, що напади акул на людей тут рідше, Гаваї також відомі деякими випадками нападів.
  • Штат Флорида, США. Деякі райони Флориди, такі як райони навколо острова Оаху, мають свої випадки нападу акул.

Важливо розуміти, що атаки акул на людей – вкрай рідкісні події і в цілому, ймовірність зіткнення з акулами мала. Більшість видів акул не є агресивними до людей і взагалі уникають контакту. Багато випадків нападів акул часто трапляються внаслідок непорозумінь або помилкового розуміння людини як потенційної здобичі.

Вас можуть зацікавити такі Тексти:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти