StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як прибрати цвіль зі стін: 5 дешевих способів, які моментально працюють

20 серпня 2024, 15:50оновлено 23 серпня, 03:06
12829
Експерти назвали найефективніші засоби від цвілі на стінах. Їх можна знайти навіть удома.
цвіль на стінах
Як очистити стіну від цвілі та грибка / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Буквально кожен може зіткнутися з появою цвілі та грибка у себе вдома. Найчастіше вона з'являється біля вікон. Однак якщо цвіль з'явилася на стінах або стелі, то вона може бути ще більш небезпечною для здоров'я. Київська клінінгова компанія Comfort House розповіла про те, чому з'являється пліснява і як з нею боротися.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Який запах відлякує кліщів: декілька лайфхаків для захисту від шкідників.

Чому з'являється цвіль

Однією з причин появи цвілі на стінах є висока вологість і погана вентиляція. Погіршити ситуацію може навіть, здавалося б, корисний зволожувач повітря, якщо використовувати його не за інструкцією.

відео дня

Через що ще може з'являтися цвіль:

  • тонкі стіни, що промерзають;
  • недостатнє опалення або його повна відсутність;
  • недоліки будівельних робіт;
  • ненадійна гідроізоляція фундаменту в приватному будинку;
  • пошкоджені або зіпсовані каналізаційні труби;
  • покрівля, що протікає;
  • герметичність віконних рам, а також присутність пластику в їхньому оздобленні;
  • постійний конденсат;
  • достаток тропічних рослин у маленькій кімнаті.

Чим небезпечна цвіль?

Цвіль є надзвичайно шкідливим мікроорганізмом. Якщо ви часто перебуваєте в приміщенні, ураженому пліснявою, то рано чи пізно перші симптоми відчують навіть люди, у яких немає алергії. Спори цвілі токсичні для людини. Вони легко проникають в організм через шкіру, дихальні шляхи, слизову оболонку, очі.

Цвіль може спровокувати появу хвороб дихальних шляхів і ротової порожнини, захворювань шкірного покриву, розладів опорно-рухового апарату, різноманітних інфекцій. Крім того, цвіль може призвести до загострення захворювань, які вже є у людини.

Однією з основних ознак зараження можуть стати:

  • нежить,
  • чхання,
  • кашель,
  • запалення і почервоніння на шкірі (можливо, зі свербінням);
  • стало важче дихати.

Як запобігти появі цвілі

Щоб запобігти появі цвілі на стінах, потрібно систематично провітрювати приміщення. Ні для кого не секрет, що одним із найпроблемніших місць у будинку є ванна кімната. Якщо у вас у ванній погано працює вентиляція, то після того, як ви приймете ванну, варто залишити двері відкритими.

Як позбутися чорної цвілі на стінах

Одним із найефективніших засобів від цвілі на стінах є відбілювач. Потрібно зробити розчин із відбілювачем і водою, розведеним 1:10. Його потрібно розбризкати на уражені ділянки стіни і дати час, щоб стіна гарненько просохла.

Менш токсичною кислотою є оцет, який також добре роз'їдає цвіль. Оцет потрібно налити в розпилювач і нанести на запліснявілі поверхні. Якщо у вас немає розпилювача, то можна використовувати звичайну ганчірку, змочену в оцті. Ви можете навіть для профілактики розпорошувати оцет на проблемні ділянки приблизно раз на 1-2 тижні. Цей лайфхак можна використовувати спільно з харчовою содою. Спершу варто посипати содою уражені місця, потім окропити оцтом і почекати час, поки не завершиться хімічна реакція. Уже після цього можна зняти цвіль жорсткою губкою.

Розпорошити на стіну з цвіллю можна перекис водню. Його варто залишити на 10 хвилин, після чого стерти цвіль ганчіркою або губкою. За такою ж схемою можна використовувати спирт із додаванням кількох крапель гліцерину. Розчин варто залишити на годину і змити чистою водою.

Якщо у вас тільки почала з'являтися цвіль, то вам може підійти олія чайного дерева. Потрібно попередньо змішати 1 ч.л. солі та 2 мл олії. Суміш потрібно розвести 100 мл води. Цей розчин варто розпорошити на поверхню і не змивати.

Що таке Comfort House?

Comfort House - київська клінінгова компанія. Вона надає послуги з професійного прибирання кабінетів, квартир, комерційних приміщень. Співробітники компанії можуть очистити стіни, вікна, стелі від забруднень. Також компанія займається санітарною обробкою туалетів, душових і роздягалень. Співробітники можуть очистити і відполірувати корпусні меблі, а також провести професійний догляд за м'якими меблями, зокрема виготовленими з натуральної або штучної шкіри.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти