StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як найкраще зберігати спеції: лайфхак, якщо немає спеціальної ємності

19 лютого 2024, 18:35оновлено 29 лютого, 21:47
480
Главред розповість, як зберігати спеції, щоб вони не сиріли і не розсипалися.
Як найкраще зберігати спеції
Як найкраще зберігати спеції / колаж: Главред, фото: скріншот

Спеції - те, чим користується практично кожна господиня, проте мало хто знає, як правильно їх зберігати, щоб вони довше залишалися свіжими, не втрачали текстуру і аромат. Для цього зовсім не обов'язково мати спеціальні ємності. Ми розповімо, як потрібно зберігати спеції, щоб у них не заводилися жучки і не тільки.

А якщо вам цікава тема побуту, читайте наш матеріал - Як підтримувати порядок у домі: 4 способи досвідченої господині завжди жити в чистоті.

Як довго можна зберігати сухі приправи

Для початку варто сказати, що у приправ, як і в будь-якого іншого продукту, є свій термін придатності. Незважаючи на те, що цей термін досить великий, пам'ятати про нього все ж потрібно. Мелені спеції (часник, куркума, суміш приправ) можуть зберігатися від 2 до 3 діб. Зі свого боку подрібнені трави, наприклад, кріп або базилік, м'ята або петрушка - можуть зберігатися максимум до двох років.

відео дня

У чому найкраще зберігати спеції

Для зберігання спецій найкраще, звісно, використовувати ємності, які можна герметично закрити, щоб до них не потрапляли комахи чи волога. Найчастіше для цього використовують скло, саме цей матеріал дає змогу спеціям зберегти свої найкращі якості.

Як найкраще зберігати спеції

Однак, якщо у вас немає спеціалних ємностей - можна скористатися лайфхаком, який допоможе закрити упаковку спецій без додаткових предметів. Для цього необхідно зрізати куточок упаковки, а потім обрізати його гостру частину, щоб отримати смужку з отвором усередині. Потім відкриту пачку потрібно загорнути і надіти на неї той самий обрізаний куточок.

Дивіться відео про те, як це зробити:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти