StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як позбутися запаху сигарет у квартирі чи будинку: 5 найпростіших ефективних способів

21 серпня 2024, 17:09оновлено 24 серпня, 19:27
501
Лише кілька простих кроків допоможуть усунути неприємний запах сигарет з оселі.
Уборка, запах, девушка
Як позбутися запаху сигарет у квартирі чи будинку/ колаж: Главред, фото: depositphotos.com/ua

Сигаретний запах має властивість швидко "закріплюватися" у приміщенні, особливо сильно такий запах вбирають текстиль і м’які меблі. Тому якщо хтось у вашій сім’ї палить, або до вас приходили гості й хтось із них палив цигарки у приміщенні, то може стати актуальним питання, як швидко позбутися запаху сигарет.

Радимо також прочитати матеріал: У чому різниця між психологом і психотерапевтом: як не помилитися, обираючи спеціаліста

Є низка методів, якими можна вирішити цю проблему. Краще застосовувати їх комплексно – по кілька одразу, щоб результат був ефективнішим.

1. Провітрювання

Якщо у приміщенні хтось палив цигарки нещодавно, то достатньо буде уподовж 20-30 хвилин провітрити оселю, щоб позбутися запаху, адже він ще не встиг в’їстися.

2. Вологе прибирання

Потрібно протерти поверхні та підлогу ганчіркою, змоченою у розчині оцту. Килими можна почистити спеціальними засобами, а взимку вибити на снігу. Весь текстиль, який є в кімнаті, де є стійкий запах сигарет, краще випрати з порошком та ополіскувачем.

3. Ароматизація приміщення

Краще переходити до цього року, коли вже виконані попередні, адже такий спосіб допомагає швидше замаскувати неприємний запах, ніж позбутися від нього. Для ароматизації гарно підійдуть улюблені ефірні олії та ароматичні палички, кава, апельсинова шкірка тощо.

4. Продукти і речі, які вбирають запахи

Також можна розмістити у кімнаті продукти та речі, які вбирають запахи – соду, сухий рис, вологі рушники тощо.

5. Хімічні засоби

Якщо попередні методи не впоралися із завданням, можна спробувати обробити поверхні в кімнаті спеціальними хімічними засобами.

Як покращити запах у квартирі чи будинку

У програмі "Все буде добре" розповіли, як зробити домашні ароматизатори, щоб покращити запах в оселі. Для цього можна використовувати різноманітні натуральні продукти.

1. Освіжувач повітря з желатину

Потрібні будуть 1 склянка окропу, 2 столові ложки желатину. Потрібно у ємність (наприклад, у склянку) налити окропу, додати желатин і розмішати до його повного розчинення. Коли він розчиниться, додати трішки кориці, будь-який харчовий барвник, 1-1,5 ложки гліцерину, 2 краплі ефірної олії чайного дерева. Поставити у прохолодне місце на кілька годин, щоб таке желе застигло.

2. Горілка, апельсин і лимон

Таким чином можна приготувати освіжувач повітря в аерозолі. Потрібно зрізати шкірку лимона і апельсина, адже цього способу будуть потрібні не самі цитрусові, а саме їхня шкірка. Взяти по половині шкірки одного й іншого цитрусового, порізати або порвати руками, засипати у півлітрову банку і залити 200 мл горілки. Залишити на 1-2 дні, щоб натягнулося.

Далі залити у пляшку з розпилювачем, додати приблизно стільки ж саме води, кілька крапель ефірної олії (мандарина, лимона, апельсина чи грейпфрута), розмішати і використовувати для ароматизації приміщення.

Дивіться відео про те, як зробити домашній ароматизатор:

Що за програма "Все буде добре"?

"Все буде добре" – українське розважальне ток-шоу сімейної тематики, що вироблялося в Україні. Виходило з 2012 року на телеканалі "СТБ", остання трансляція відбулася 27 грудня 2018 року.

Програма являла собою збірку порад та міркувань щодо різних тематик рутинного життя. Розбиралися питання про чоловіків, жінок та дітей. До ефіру приходили гості, які розповідали про свої проблеми або методи їх вирішень. Шоу об'єднувало інтереси жінок і чоловіків щодо господарювання, виховання дітей, організації сімейного бюджету, догляду за собою, кулінарної майстерності тощо. Експерти програми давали практичні поради, які застосовуються у повсякденному житті та в побуті. Наочно демонструвалося вирішення домашніх та сімейних проблем, пише Вікіпедія.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти