StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Їх їсти більше не можна: як зрозуміти, що печериці зіпсувались - неочевидна ознака

12 серпня 2024, 15:59оновлено 13 серпня, 17:37
245
Є багато способів приготування страв з грибами, але навіть в холодильнику вони можуть зіпсуватись. Главред з'ясував, як визначити зіпсувались печериці чи ні.
Їх їсти більше не можна: як зрозуміти, що печериці зіпсувались - неочевидна ознака
Як зрозуміти, що печериці зіпсувались - неочевидна ознака / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Додавання печериць у будь-яку страву - це швидкий і простий спосіб повністю замінити м'ясо без додавання тонни калорій. Однак, якщо ви з'їсте гриби, які вже давно зіпсовані, існує ймовірність отримати розлад шлунку або відчути нездужання. Про те, який термін придатності грибів та чи можна їсти печериці, якщо вони довго лежали в холодильнику розповіли кулінарні експерти в відео YouTube каналу Mashed.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, як правильно збирати гриби, рекомендуємо наш матеріал: Зрізати категорично не можна: топ-грибник розповів, як правильно збирати гриби.

Скільки можна зберігати печериці - коли вже не можна їсти печериці

За їх словми, найпростіший спосіб дізнатися, що свіжі гриби неякісні - перевірити термін придатності на упаковці, якщо він є. Якщо він закінчився, це хороший знак, що пора викинути контейнер з грибами.

"Якщо на грибах немає терміну придатності, ви можете орієнтуватися на дату, коли ви принесли їх додому з магазину. Свіжі гриби зберігаються в холодильнику від п'яти до семи днів", - йдеться у відео.

Як зберегти гриби свіжими довше

Щоб вони залишалися свіжими довше, фахівці радять зберігати гриби в паперовому пакеті, а не загорнутими в поліетилен.

"І хоча важко перевершити зручність попередньо нарізаних грибів, зауважте, що вони зберігатимуться свіжими у вашому холодильнику менше часу, ніж цілі гриби", - попереджають експерти.

Spruce Eats також радить зберігати гриби в основній частині холодильника, а не в контейнері для овочів, де занадто багато вологи.

Як визначити пропали печериці чи ні - чи можна їсти печериці, якщо вони почорніли

Однією з найпростіших ознак неякісних грибів є слизька текстура. Зазвичай це трапляється, коли гриби пролежали в холодильнику занадто довго, але на цій стадії вони також не є небезпечними для вживання в їжу.

"Просто вони менш апетитні, і більшість людей викидають їх на цьому етапі. Ми не будемо звинувачувати вас у тому, що ви не хочете їсти слизький гриб. І якщо кожен з цілих грибів виглядає темним або має темні плями, що проступають на поверхні, вони, швидше за все, зіпсувалися", - додають професійні кухарі.

Дивіться відео про те, як розрізнити зіпсуті гриби:

Який вигляд мають зіпсовані печериці

Кухарі вказують на те, що гриби, які вже не найкращої якості, також можуть почати зморщуватися.

"Якщо ви твердо вирішили уникати харчових відходів, кілька злегка підсохлих грибів можуть бути корисними. Але якщо всі гриби в упаковці дійсно зморщилися, просто позбудьтеся грибів. Коли справа доходить до безпеки харчових продуктів, краще перестрахуватися, ніж потім шкодувати", - радять вони.

Як зрозуміти, що магазинні печериці зіпсувалися

Фахівці також додають, що нюх - це ще один хороший індикатор.

"Печериці зазвичай не мають сильного запаху, хоча ви можете помітити легкий запах, якщо піднести ніс до упаковки. Але якщо гриби видають сильний, помітний запах, як тільки ви відкриваєте упаковку або навіть відкриваєте холодильник, значить, настав час їх викинути", - зазначають спеціалісти.

Що відомо про "Mashed"

"Mashed" - це мультиплатформенне видання, присвячене людям, які знаходять радість у їжі, так само як і тим, хто знаходить радість у приготуванні їжі. Видання було запущене у 2016 році компанією Static Media і зараз матеріали видання на різних платформах переглядає 25 мільйонів унікальних користувачів щомісячно. Фахівці пропонують щоденне висвітлення всіх найактуальніших новин у продуктовому та ресторанному сегменті, а також рецепти, практичні поради та огляди.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти