StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Головоломка на перевірку IQ: потрібно знайти 8 помилок за 17 секунд

25 липня 2024, 02:29оновлено 25 липня, 12:51
305
Лише найуважніші читачі зможуть помітити всі помилки в цій складній головоломці. На її розв'язання дається лише 17 секунд.
Головоломка
Головоломка покаже, чи уважна ви людина / Фото: mirror.co.uk

Оптичні ілюзії та головоломки є ефективними засобами для тренування мозку і навіть можуть мати позитивний вплив на психічне здоров'я.

Нова головоломка, яку Главред пропонує вашій увазі, покаже, наскільки високий у вас IQ.

Хочете дійсно складну головоломку? Вона змусить задуматися навіть справжніх майстрів розгадування - потрібно знайти загадкову панду на старовинному фото.

відео дня

А тепер подивіться уважно на картинку. На ній зображено антикварний магазин. Чи бачите ви на картинці щось дивне?

Автори головоломок зазначають, що лише люди з високим IQ зможуть виявити вісім помилок менш ніж за 20 секунд, пише Mirror.

Головоломка
На картинці є 8 помилок / Фото: mirror.co.uk

Правильні відповіді на головоломку

1. Якщо ви кинете погляд у верхній лівий кут зображення, ви побачите голову тигра, закріплену на стіні. У цього тигра на голові є пара рогів, хоча насправді у тигрів їх немає.

2. На столі стоїть шахівниця, і в ній теж криється помилка. Кількість клітин на шаховій дошці становить 49 (7x7) замість стандартних 64 (8x8).

3. Далі - пара помилок, пов'язаних із тваринами. Серед предметів - собака, що розвалився на дивані, але його хвіст більше схожий на котячий, ніж на собачий.

4. Ще одна помилка: акваріум з метеликами.

5. Наймолодша людина на зображенні - хлопчик праворуч. Він розглядає книжки. Але якщо ви подивитеся на його сорочку, то помітите, що з одного боку - довгий рукав, а з іншого - рукав у три чверті.

6. В іншому кінці кімнати на столі стоїть гітара, але її верхня частина більше схожа на ту, яку можна знайти на ситарі.

7. Вікна, що виходять на міську вулицю, також дивні: одне відкривається всередину, а інше - назовні.

8. Чоловік на картині в центрі зображення носить один черевик.

Що таке головоломки?

Головоломка – завдання, для розв’язання якого, як правило, потрібна кмітливість, а не спеціальні знання високого рівня. Проте деякі головоломки стимулюють теоретичні та практичні розробки вчених.

Є головоломки словесні (умова задана у вигляді тексту), графічні (умова у вигляді малюнку), з предметами (сірниками, монетами тощо) та механічні, пише Вікіпедія.

Якщо ж ви впоралися з поставленим завданням, то варто кинути собі ще один виклик - у наступній оптичній ілюзії потрібно буде відшукати бобра серед великої кількості капібар. Це нелегко буде зробити, адже бобер сховався дуже добре.

Також спробуйте відшукати сову на картинці. Вона настільки добре сховалася, що з першого погляду неможливо зрозуміти, де саме вона може бути.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти