StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Єдине правило для всіх: чому в Австрії тіло людини можуть "виселити" з кладовища

8 серпня 2024, 22:24оновлено 9 серпня, 13:44
621
Практика оренди місця на цвинтарі для поховання поширена в багатьох країнах світу. Главред з'ясував, чому в Австрії орендують місце на кладовищі.
Єдине правило для всіх: чому в Австрії тіло людини можуть 'виселити' з кладовища
Чому в Австрії можуть "виселити" з кладовища - існує важливе правило / Колаж Главред, фото: УНІАН, скріншот із відео, pexels

Традиції поховання людей значно варіюються в різних культурах і релігіях, відображаючи їхні вірування про смерть, загробне життя, та ставлення до тіла після смерті. Зокрема, в Австрії місце на цвинтарі надається в оренду через обмеженість простору на кладовищах і культурні традиції. Про це розповіла у своєму Instagram маркетолог та гід із Відня Ольга Лучич.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про те, що має бути на могилі, рекомендуємо наш матеріал: Хрест чи пам'ятник: що правильно ставити на могилу - більшість і не здогадується.

Чому в Австрії тіло людини можуть "виселити" з цвинтаря

За словами гіда, Австрія, з її багатою історією та культурними традиціями, пропонує різноманітні підходи до похоронних обрядів.

відео дня

Однак, землі під цвинтарі у цій країні обмежені, особливо в міських районах, де місця для поховань можуть бути дуже дорогими та дефіцитними.

"Похорони в Австрії коштують дуже дорого, але якщо в тебе є гроші, то ти можеш взяти собі в оренду найкраще місце", - вказує вона.

Гід наголошує, що в Австрії місце для поховання дають не назавжди.

"Його можна взяти в оренду від 10 до 60 років. Коли дія оренди закінчується, то її треба продовжувати. Звичайно, не вам, бо ви вже там, а вашим родичам. Якщо цього не зробити, а це коштує десь від 350 до 700 євро, то на ваше місце поховають когось іншого", - розповіла вона.

Дивіться відео про те, чому в Австрії орендують місце на кладовищі:

Що відомо про традиції поховання в країнах Європи

Користувачі форуму Reddit коментуючи практику Австрії щодо поховання громадян зазначають, що подібна практика діє в багатьох країнах Європи.

"Ваша сім'я орендує концесію на 99 років, а коли ніхто більше не платить, ваші останки скидають у загальну могилу. Ви уявляєте, наскільки великими були б кладовища, якби вони зберігали могилу кожного протягом століть? Місто, в якому я живу, було засноване в 600 році до н.е., кладовище було б більшим за місто, якби там зберігали по одній могилі для кожного. Це точно. Це не має значення, ти вже мертвий. І якщо ніхто не платить, нікому немає до тебе діла", - вказує користувач із ніком @prince_from_Nigeria.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Крім того, користувачі з Австрії наголошують, що така норма поширена майже на всіх кладовищах в Австрії.

"Насправді це норма майже на всіх австрійських кладовищах. Є дуже мало таких, що призначені для вічного поховання, і більшість з них є або приватними для сімей на їхній власній території, або єврейськими кладовищами", - йдеться у повідомленні.

Які види поховань доступні в Австрії

Гід із Відня Ольга Лучич виокремила основні практики поховань, які застосовуються в Австрії.

1. Кремація (Feuer- bzw. Urnenbestattung)

Кремація є одним із найпоширеніших методів поховання в Австрії. Церемонія може відбуватися в крематорії, де труну спускають у підлогу в кінці церемонії, а сама кремація зазвичай відбувається того ж дня. Після кремації урну з прахом можна поховати на кладовищі або зберігати вдома.

2. Захоронення в землі (Erdbestattung)

Традиційне захоронення, при якому тіло поміщають у труну і ховають у землю. Цей метод зберігає свої позиції серед консервативних сімей і тих, хто віддає перевагу класичним ритуалам поховання.

3. Захоронення в природі (Naturbestattung)

Цей вид поховання передбачає розміщення урни з прахом у спеціально відведених природних зонах, таких як ліси або поля. Це екологічний варіант, який стає дедалі популярнішим серед тих, хто прагне залишити мінімальний екологічний слід.

4. Захоронення в крипті (Gruftbestattung)

Тіло зберігається у кам’яній крипті замість земляної могили. Крипти можуть бути сімейними або індивідуальними.

5. Захоронення в алмазах (Diamantbestattung)

Процес перетворення праху померлого в алмази є унікальним і дуже символічним. Такі алмази можуть зберігатися як ювелірні прикраси, зберігаючи пам’ять про близьку людину.

6. Захоронення в Дунаї (Donaubestattung)

Розвіювання праху у водах Дунаю є популярним варіантом водного поховання.

7. Морське поховання (Seebestattung)

Аналогічно до захоронення в Дунаї, прах розвіюється у відкритому морі. Це ідеальний варіант для любителів моря і тих, хто хотів би "повернутися" до океану.

8. Захоронення в коштовному камінні (Edelsteinbestattung)

Прах перетворюється в інші види дорогоцінних каменів, окрім алмазів. Це новий і творчий підхід до збереження пам’яті про померлого.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти