StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що означає слово "либонь": справжнє значення знають одиниці

26 серпня 2024, 19:05оновлено 27 серпня, 14:58
33856
Це слово вживають тоді, коли є якась непевність і сумніви.
Ольга Багний, украинский язык
Що означає слово "либонь"/ колаж: Главред, фото: скрін, unsplash.com

Слово "либонь" не рідко можна почути у розмовах зі знайомими та друзями – хоча воно й не є дуже поширеним, проте вживається досить часто. Але не усі відомо, що саме воно означає.

Радимо також прочитати матеріал: Чому не можна казати "солодкоїжка": якими милозвучними відповідниками треба його заміняти

Автор і ведуча програми "Правильно українською" на "Радіо Трек" Ольга Багній пояснила, що означає це слово і в яких випадках його варто вживати.

відео дня

"Мені дуже подобається слово "либонь". Його вживають, коли є якась непевність і сумніви. Залежно від контексту, слово "либонь" може означати: мабуть, здається, десь, чого доброго, грішним ділом або нібито", – зазначила вона.

Дивіться відео з поясненням, що означає слово "либонь":

Хто така Ольга Багній?

Ольга Багній – автор і ведуча програми "Правильно українською" та ще двох радіопрограм на "Радіо Трек". Веде TikTok-канал про українську мову.

Раніше Ольга Багній розповіла, що таке "прасунок". Це слово не має жодного відношення до слів "праска" і "прасувати", але про його справжнє значення здогадуються одиниці.

Також раніше Ольга Багній пояснила, чому "губити" і "втрачати" – не одне й те ж саме. Вона пояснила, якої поширеної помилки треба уникати. Нерідко ці слова використовуються, як синоніми, хоча так їх вживати неправильно – від цієї помилки потрібно позбуватися у своєму мовленні.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти