StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити, якщо не працює Wi-Fi роутер: способи, які повернуть вам Інтернет

21 вересня 2023, 05:00оновлено 22 вересня 2023, 19:19
2717
Ви дізнаєтеся, як відновити Wi-Fi роутер, коли правильно переналаштуєте пристрій і переконайтеся у відсутності проблем з сигналом з боку провайдера.
Інтернет, роутер
Як налаштувати вай фай на роутері і повернути собі доступ до Інтернету / Колаж: Главред, фото: depositphotos.com

Ми звикли, що Інтернет у нас є вдома, на роботі, на відпочинку і практично в будь-якому місці. Часом Мережа пропадає і стає неможливо здійснювати звичні дії за комп'ютером або мобільним телефоном. Нерідко виникають проблеми із Wi-Fi роутером - за послуга сплачено, сигнал є, але нічого не відкривається. І тоді ми намагаємося з'ясувати, що робити, якщо немає Інтернету через роутер. Прості поради допоможуть впоратися з проблемою.

Що робити, якщо роутер включений, але не роздає інтернет

Перевірте індикатори та перезавантажте ваш пристрій

Подивіться на лампочки на маршрутизаторі. Вони повинні горіти, що сигналізує про те, що маршрутизатор підключений до живлення. Якщо одна з лампочок горить червоною, швидше за все, стався збій з настройками або кабель неправильно підключений. Налаштуйте роутер відповідно до інструкції і перезавантажте пристрій.

відео дня

Роутер працює, а сигналу немає

Буває, що все правильно налаштовано, а сторінки в Інтернеті все одно не відкриваються. Тоді потрібно перевірити, чи все добре з провайдером. В такому випадку наберіть техпідтримку провайдера, щоб фахівці перевірили сигнал. У більшості випадків проблема вирішується самостійно за підтримки оператора або виїздом фахівця додому.

Підключіть кабель безпосередньо до комп'ютера

Спробуйте підключити кабель відразу до вашого ноутбука або персонального комп'ютера. Якщо інтернет з'явився, проблема з настройками роутера. Інтернету, як і раніше немає, – ймовірно, проблема з боку провайдера.

Переналаштуйте роутер

Увійдіть у панель управління маршрутизатора через сайт, який вказаний на самому корпусі. Далі потрібно ввести логін і пароль, їх ви знайдете там же на етикетці. Налаштуйте роутер, дотримуючись інструкції.

Перевірте кабелі

Навіть невелике пошкодження кабелю може призвести до відсутності Інтернету. Неробочі кабелі краще не лагодити, а замінити, щоб більше не повертатися до цієї проблеми

Якщо налаштувати роутер не вдалося, зверніться до фахівців. Вони налаштують пристрій так, щоб ви знову змогли безперервно користуватися Інтернетом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти