StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Чорна попелиця на огірках відступить: 8 народних засобів, як оздоровити рослини

17 серпня 2023, 01:27
Якщо не хочете втратити весь урожай огірків, вже задумайтеся, що бризкати від попелиці.
Чорна попелиця на огірках відступить: 8 народних засобів, як оздоровити рослини
Як позбутися попелиці і мурах на огірках - розкрито способи / Колаж Главреда. Фото: скріншоти

Попелиця вкрай небезпечна для огірків. Всмоктуючись через продихи рослин, вона харчується їхніми соками. Заражені рослини стають крихкими, повільно ростуть і з часом в'януть. Крім того, попелиця виділяє так званий "мед" на листках і стеблах рослин, викликаючи розвиток грибкових інфекцій. Главред розповідає, як боротися з попелицею на огірках під час плодоношення.

Усі садівники сходяться на думці, що головним способом, як швидко позбутися попелиці на огірках, залишається регулярний догляд за рослинами. Використовуйте м'яку щітку або вологу ганчірку для акуратного видалення шкідників.

Не забувайте поливати огірки, струменем можна "змити" попелицю. Захистити від шкідників ваш урожай можна і за допомогою посіву квітів. Хижі комахи, яких приваблює запах квітів, допоможуть ефективно контролювати чисельність паразитів.

відео дня

Але це далеко не усі способи, як швидко позбутися попелиці на огірках. Читайте про засоби боротьби з цим шкідником.

Коли потрібно збирати огірки
Читайте, як боротися з попелиць на огірках в період плодоношення / Колаж Главред, фото: Главред, скріншот YouTube

Попелиця на огірках - народні засоби, які завжди під рукою

Не завжди боротьба з попелиць народними засобами закінчується успіхом. Тут слід враховувати пропорції, а ще - десять разів перечитати і переконатися, що це не зашкодить самій рослині.

  • Мило. Якщо шукаєте швидкий спосіб, що бризкати від попелиці, то це хороший варіант. Щоб приготувати розчин, розмішайте нерафіноване рідке мило (переважно натуральне) у воді. Обприскуйте рослини цим розчином. Мильний розчин "обволікає" попелицю і допомагає змити її.
  • Часник. Подрібніть кілька зубчиків часнику і закип'ятіть їх у воді. Охолодіть і обприскуйте рослини цим відваром. Запах часнику відлякує тлю.
  • Тютюн. Залийте трохи сигаретного тютюну окропом і дайте настоятися. Охолодіть і обприскуйте рослини. Тютюновий відвар може допомогти відлякати попелицю.
  • Перець. Залийте перець окропом, дайте настоятися і охолодитися. Обприскуйте рослини цим розчином.
  • Німове масло. Німове масло отримують з насіння німу, і воно має інсектицидні властивості. Хороший засіб, якщо шукаєте, чим обробити огірки від попелиці та кліща.
  • Нашатирний спирт від попелиці на огірках. Змішайте воду і нашатирний спирт в пропорції 1:1 або 1:2. Обприскуйте розчином листя інфікованих рослин. Якщо попелиці залишаються активними, ви можете повторити обробку через кілька днів.
  • Оцет від попелиці на огірках. 9% столовий оцет змішайте з водою і обприскуйте їм листя огірків та інші уражені попелиць ділянки. Будьте обережні, бо цей засіб сильно вражає рослини.
  • Зола від попелиці на огірках. Розведіть 2-3 столові ложки деревної золи на літр води. Обприскуйте тільки уражені попелиць листя огірків.

Пам'ятайте, що ефективність методів може відрізнятися в залежності від конкретних умов і ступеня зараженості. Комбінуйте кілька методів для досягнення найкращих результатів.

Вас можуть зацікавити інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти